Сензациите в пресата: Херо си тръгва другата седмица, Турицов и Вион титуляри за ЦСКА

Мистериозен картон извади "червен" национал за днес, Берое вдигна с 1 млн. загубите, директорите взели 27 бона и още…

Сензациите в пресата: Херо си тръгва другата седмица, Турицов и Вион титуляри за ЦСКА

Сензациите в спортната преса днес, сряда, 21 април 2021 година:

„Мач Телеграф“: Херо си тръгва другата седмица

Берое ще има нов треньор още другата седмица, тъй като Димитър Димитров няма да води тима в плейофите. Той ще е начело на старозагорци в последните два мача от редовния сезон - днешното домакинство на Царско село, както и гостуването на Монтана в събота вечер. След това Херо ще бъде заменен от своя постоянен наследник или от временен треньор, който да е начело на Берое в оставащите 5 кръга от плейофите. „Мач Телеграф“ вече съобщи, че ръководството на Берое не планира да ангажира Херо за следващия сезон и се водят преговори с други треньори. Варианти са Стойчо Младенов, Стойчо Стоев и Александър Томаш. Херо пое Берое през 2019 г. и започна отлично престоя си под Аязмото, като всички бяха доволни от работата на 61-годишния специалист и неговия екип. С идването на пролетния полусезон обаче „зелените“ зациклиха сериозно като играеха по-зле от мач на мач.

„Тема спорт“: Мистериозен картон извади Йомов за днес

Георги Йомов изненадващо пропуска двубоя с Монтана заради наказание. Оказа се, че дясното крило на ЦСКА е получил мистериозен жълт картон след края на мача с Царско село (1:2), който е пети за него през сезона и означава, че той е лишен от състезателни права за 1 среща. Йомов влезе в добавеното време срещу Царете, явно с идеята да изчисти официалните си предупреждения, но в малкото оставащи секунди нямаше възможност да бъде декориран в жълто. Това обаче е станало след срещата - за реплика към съдията Радослав Гидженов. Любопитното е, че в сайта на първенството FPLeague.com картонът е заведен преди мача. Провинението му обаче е при спряна игра и затова Йомов получи солена глоба от ДК на БФС - 2500 лева. Докато червеният картон на Петър Занев му "струва" 1 среща и 300 лв. Идентична санкция като Йомов си заработи и Никола Таравел от Арда. французинът изчисти натрупаните си предупреждения, виждайки жълтия цвят на резервната скамейка срещу Берое при успеха с 1:0. Бранителят бе глобен и с 1500 лева. Така Йомов ще пропусне мача днес, но ще е на линия за вечното дерби с Левски в неделя.

„Мач Телеграф“: Турицов се връща, Вион ще е пред него

Иван Турицов ще се върне на десния фланг на защитата на ЦСКА срещу Монтана. Той бе наказан за двубоя с Царско село, което наложи спешното пускане в зоната му на Тибо Вион, който преди това лекуваше контузия. Сега обаче ролите ще се разменят, като Турицов отново ще е първи избор. Очаква се обаче Вион да играе пред него по десния фланг като крило, но и да помага при деванзивните действия на „червените“. За французина тази роля не е чужда, тъй като той е играл дълго време като нападател в юношеските години и при прохождането в професионалния футбол. Освен това Вион има и едно от най-добрите центрирания в родното първенство, което би го направило много полезен за схемата, при която Жорди Кайседо играе като таран и е най-добър във въздуха.

„Тема спорт“: Представиха проекта за трибуна „Бесика"
Вчера в Община Пловдив бе представен проектът за трибуна "Бесика" на стадион "Локомотив". Капацитетът на съоръжението ще е 14 000 седящи места, но за съжаление Централната трибуна ще остане на етап идеен проект. Причината е, че нейното строителство ще отнеме средства, колкото и останалите три, а такива за момента не са осигурени, пише PlovdivDerby. "Предвиждаме първо да направим трибуна "Бесика", която е най-важна и за феновете. В приемното ниво на трибуната има предвидени заведения, музеи и феншоп. На брифинга в общината бе презентиран цялостен проект за стадион "Локомотив". Строителството на съоръжението ще бъде на фирма "Рудин", а финансирането е от 12 милиона лева, които черно-белите ще получат от държавата за строителството на стадиона. "Днес (б.а. - вчера) бе входиран идейният проект за стадиона, а до 14 работни дни ще бъде издадено строителното разрешение. Не делим отборите. Както искам да бъде завършен единият стадион, така искам и другият", заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

„Мач Телеграф“: Берое вдигна с 1 млн. загубите, директорите взели 27 бона
Берое отчете загуба от 1 596 000 лева преди данъците за финансовата 2020 година. Това показа годишният финансов отчет на клуба за 2020. Цифрите сочат, че клубът, който е собственост 100% на „ТЕЦ Марица Изток 2“, е увеличил с 36,84% загубите си. Отделно общата сума на активите е намаляла с 30,48 през 2020 спрямо 2019, а това се дължи основно на намаление на стойността на нетекущите активи. Непокритите загуби към 31.12.2020 са увеличени с 23,28 спрямо 2019 година. В доклада се отчита, че приходите са намалели заради кризата с COVID-19. Реално обаче разликата от около един милиона лева съвпада отлично с промяната в даренията към клуба от страна на главния и единствен акционер „ТЕЦ Марица Изток 2“ - 6 104 000 през 2019 и кръгло 5 000 000 през 2020. Отделно клубът печелил 898 000 лева от продажба на футболисти през 2019, а през 2020 тази цифра е 0.  В подборния финансов отчет на Берое има и пасаж за заплатите на членовете на Съвета на директорите. Част от него са председателят и изпълнителен директор на дружеството Илко Русев, Красимир Ончев и Валентин Грудев. Твърди се, че тримата са взели 27 000 лева през 2020 година, като не става съвсем ясно дали тази сума е обща или е за всеки от директорите. „Възнагражденията, получени общо от членовете на Съвета на директорите за заплати и бонуси, са в размер на 27 000 лева (2019 г. - 28 000)“, пише в доклада.
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки