Перес не се отказва: Суперлигата е на пауза, грях ще е да не го направим

"Убиха ни с ужасна агресия", заяви президентът на Реал (Мадрид)

Перес не се отказва: Суперлигата е на пауза, грях ще е да не го направим

 Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес продължава да настоява, че идеята за създаване на европейска Суперлига все още не е отхвърлена напълно. Въпреки, че повечето клубове, които я учредиха, решиха да я напуснат след вълната от протести в последните дни, босът на мадридчани заяви, че за момента турнирът само е сложен на пауза. Освен това той допълни, че според него ще е грях, ако този проект не се осъществи.

 

"Убиха ни с ужасна агресия. Като че ли само чакаха да ни се нахвърлят. Ще видим какво ще стане, когато се сблъскат с реалността. Клубовете ще загубят над 2 милиарда. Не се притеснявам от отмъщение. Останах притеснен от думите на президента на УЕФА за Финансовия феърплей. Той е фундаментален и нещата не изглеждат добре. Той трябва да бъде стриктен, а не гъвкав", заяви Перес.
 

"Първото нещо, което се разбрахме с останалите отбори бе да обясним нещата добре. Ако от различните лиги ни уважават, трябва да разберат, че единственият начин да имаме приходи е да се създаде нов формат. Разбира се, че договорите са обвързващи. Говорих с Лапорта и той ми каза, че остава зад проекта, макар да имаше някои реакции, които не са нормални. Телевизиите са тези, които определят публиката. Не става дума за капризи. Аз съм тук, за да помогна, защото Реал Мадрид не е моя собственост. Не може да позволим да ни обиждат и трябва да направим нужното, за да се защитим", каза още Флорентино.

"Промените трябва да се случат сега. Не може да чакаме три години. Парите идват, когато има хубави мачове, когато има интересно състезание. Трябват ни сблъсъци като Федерер - Надал, за да привлечем вниманието на феновете. Мачове на най-високо ниво, без да изключваме никого. Играчите заслужават заплатите си на терена. Те са хората с най-много последователи в социалните мрежи. В същото време има двубои, които никой не гледа. Говорих с Аниели три пъти днес и не се чувствам сам. Виждаме какви средства можем да генерираме от сделката с JP Morgan. Ще бъде истински грях, ако не реализираме този формат", допълни той.
 

"Аз имам задачата Реал Мадрид винаги да е пионер. Когато има пари, има за всички. В момента проектът е в застой, но всички гледаме към бъдещето. Ювентус не е напуснал. Най-важното е, че тези мачове ще приковат вниманието на младите. Дванадесетте клуба подписахме договор. Можем да привлечем и други. Много от основателите напуснаха, защото УЕФА направи истинско шоу. Нямахме възможност да обясним за какво става дума, не ни дадоха шанс. Няма сценарий, в който големите отбори да губят пари, а останалите да печелят. Просто не виждам друг изход от сегашната ситуация. Нека някой друг да предложи нещо по-добро. Собствениците на английските отбори са американци и те са впечатлени от тази идея", сподели още президентът.

"Ние станахме обект на манипулативна кампания, която твърди, че искаме да унищожим футбола. А всъщност става дума, че има хора с привилегии, които не искат да ги загубят. Не бях виждал подобна агресия от страна на президента на УЕФА. Всичко е организирано, личи си. Използват се заплахи и обиди, все едно сме убили някого. Но футболът трябва да бъде спасен. Намираме се в сложна ситуация. Може би някой от английските отбори не бе достатъчно заинтересован", каза Флорентино.
 

"Работим над този проект от доста години и вероятно не успяхме да го обясним достатъчно добре. Тъжен съм, защото три години работа бе провалена. Ла Лига си остава недосегаема, когато говорим за правене на пари седмица за седмица. Шампионската лига обаче е остаряла и предизвиква интерес само след 1/4-финалите. Миналия сезон загубите бяха за над 650 милиона. Този формат не работи. Ние измислихме формат, в който най-добрите отбори в Европа играят заедно от самото начало. Може да спечелите пари, когато големите не търпят загуби от солидарност към останалите", завърши Перес.

 

 

 

 

 

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки