В ИТАЛИЯ: Аталанта и Рома поделиха точките в мач с два червени картона (ВИДЕО)

Гостите от Бергамо си върнаха третото място след 1:1 в Рим

В ИТАЛИЯ: Аталанта и Рома поделиха точките в мач с два червени картона (ВИДЕО)

Аталанта си върна третото място във временното класиране на италианската Серия „А“, след като стигна до равенство 1:1 при визитата си на Рома.

Двата отбора завършиха срещата от 32-ия кръг с по 10 души на терена, тъй като след почивката за втори жълти картони бяха изгонени първо Робин Госенс (69) от Аталанта, а после и Ибанес (90+4) от Рома.

Иначе именно Госенс асистира на Руслан Малиновски за първото попадение в двубоя, паднало в 26-ата минута, а любопитното е, че другият изгонен – Ибанес, даде головия пас на Браян Кристанте за изравнителното попадение.

Аталанта започна добре двубоя във Вечния град и още в 9-ата минута Руслан Малиновски тества Пау Лопес с удар, който бе насочен директно към вратаря и испанецът отби. Пет минути по-късно Лопес отново трябваше да се намесва, този път след опасно центриране отдясно, а в следващите минути двата тима си размениха по една опасност за противниковата врата. Малко след това и Един Джеко стреля неточно към вратата на Пиерлуиджи Голини, но първото чисто голово положение в двубоя дойде много скоро - в 20-ата минута, когато Дуван Сапата получи пространство в наказателното поле на домакините и стреля от много добра позиция, ала в обсега на Лопес и испанецът спаси. Две минути по-късно Пау Лопес направи ново спасяване, този път след изстрел на Йосип Иличич, който пробва късмета си от почти същата позиция като Сапата малко по-рано.

Настоятелността на Аталанта в атака даде резултат в 26-ата минута, когато Робин Госенс подаде отляво на намиращия се в наказателното поле Руслан Малиновски и украинецът от трудно положение изпревари бранителите на Рома и с отличен удар преодоля Лопес - 0:1.

Гостите не заиграха по-дефанзивно, след като поведоха в резултата и в 32-ата минута Сапата стреля извън наказателното поле, но Лопес не бе затруднен. Малко след това пък Ремо Фройлер не успя да направи резултата 0:2 след нова опасна ситуация за вратата на Рома.
Първият интересен момент през втората част отново бе пред вратата на Рома. Гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар от доста неприятна за "вълците" позиция, но Малиновски стреля в стената, като това се случи в 49-ата минута. В 54-ата минута Аталанта отново бе близо до гол, но защитникът Рожер Ибаниес изби топката след удар на Фройлер. Малко след това пък Кристиан Ромеро стреля от много добра позиция, но не уцели вратата на Лопес и Рома отново оцеля. 

В 57-ата минута най-сетне домакините стигнаха до реален шанс за изравняване на резултата, но Йоан Верету стреля неточно от фаул от доста добра позиция на дъгата на наказателното поле. В 64-ата минута пък огромен пропуск за тима от Бергамо направи резервата Луис Мориел. Колумбиецът получи чудесно подаване от сънародника си Сапата, но от няколко метра стреля по необясним начин в аут. В 69-ата минута Робин Госенс извърши грубичко нарушение срещу верету и получи втори жълт, съответно червен картон. Така Аталанта трябваше да доиграе двубоя с човек по-малко и това даде шанс на изглеждащия абсолютно безидеен в атака тим на Рома да избегне поражението.

В 72-ата минута Джеко получи топката в наказателното поле на гостите и опита труден удар, като топката не мина твърде далеч от целта, но все пак излезе в аут. В 75-ата минута Рома изравни резултата. Автор на попадението бе преквалифицираният в защитник халф Браян Кристанте, който с далече изстрел изненада Пиерлуиджи Голини и донякъде противно на логиката предвид развоя на по-голямата част от мача, "вълците" стигнаха до 1:1 и дори имаха време за пълен обрат. В 81-ата минута пред Джеко се откри прекрасен шанс за 2:1, но босненският нападател не успя да преодолее Голини, който показа отлична реакция и спаси. Две минути преди края Джеко отново застраши вратата на Голини, но този път не намери нейните очертания с глава. В добавеното време Муриел пропусна добра възможност за гол за гостите, стреляйки в аут, а в 93-ата минута Голини спаси Аталанта от загуба, отразявайки опасен удар на резервата Карлес Перес.Това обаче не бе последният интересен момент в срещата, тъй като в последните секунди Рожер Ибаниес извърши нарушение, което му струваше червен картон, а гостите имаха последната дума с пряк свободен удар. Муриел обаче стреля неточно и това бе всичко.

Така Рома остана на седмото място с 55 точки, докато Аталанта вече има 65, с колкото е и шампионът Ювентус, докато вторият Милан има с една повече в своя актив. 
Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

Нов шок в Турция: Фенербахче обмисля да напусне първенството

Нахлуването на феновете и боя с футболисти разтърси из основи турския футбол

Новият треньор на Лацио кацна в Рим

Игор Тудор поема "орлите" след оставката на Маурицио Сари

Рашфорд отказва на ПСЖ заради Ман Юнайтед

Нападателят иска да е основна фигура на "Олд Трафорд"

Родри предупреди: Искаме требъл!

Халфът на Манчестър Сити смята, че най-добрата форма на отбора предстои

Нова контузия в Ливърпул - Дарвин Нунес отпадна за Уругвай

Нападателят е с физически пролеми след дербито с Манчестър Юнайтед

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки