В АНГЛИЯ: Автогол закопа Арсенал насред Лондон (ВИДЕО)

Евертън прекъсна серия от пет поредни мача без победа и запази шансове за Лига Европа

В АНГЛИЯ: Автогол закопа Арсенал насред Лондон (ВИДЕО)

Арсенал допусна домакинска загуба срещу Евертън в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Автогол на вратаря Бернд Лено донесе успеха на "карамелите", които се приближиха само на точка от седмия Ливърпул. Арсенал е девети, но може да бъде от Лийдс и Астън Вила до края на кръга.

 
Още в 12-ата минута на срещата Калвърт-Люин бе близо до това да изведе "карамелите" напред в резултата, но ударът му с глава мина встрани от лявата греда. 6 минути по-късно Сака от домакините пък бе отказан с добра намеса от Джордан Пикфорд.
 
Половин час след началото на мача Бернд Лено показа класа, спасявайки коварен удар на Ричарлисон. В 39-ата минута Гулфи Сигурдсон от Евертън натресе напречната греда! 
 
9 минути след началото на второто полувреме Арсенал получи дузпа за нарушение на бразилеца Ричарлисон. Ситуацията обаче бе прегледана със системата ВАР и съдията Джонатан Мос реши да промени първоначалното си решение!
 
В 64-ата минута Калъм Чембърс от домакините пропиля добра възможност, стреляйки неточно. Малко след това пък националният вратар на Англия Пикфорд спаси брилянтно вратата си след добре насочен удар от Дани Себайос.
 
Четвърт час преди края вратарят на Арсенал си отбеляза злощастен автогол. Ричарлисон центрира остро, Лено опита да избие, но топката се удари в краката му, промени траекторията си и влезе в мрежата за 0:1.
 
В заключителните минути на мача Пикфорд спаси Евертън, след като отрази удар на Мартинели в долния десен ъгъл на вратата си.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки