ДРАМА НА "АНФИЙЛД": Ливърпул се скъса да пропуска и бе наказан от Нюкасъл в последните секунди (ВИДЕО)

Двата отбора завършиха наравно 1:1

ДРАМА НА "АНФИЙЛД": Ливърпул се скъса да пропуска и бе наказан от Нюкасъл в последните секунди (ВИДЕО)

Ливърпул и Нюкасъл завършиха наравно 1:1 в двубой от 33-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Анфийлд". Мохамед Салах даде аванс за домакините още в 3-ата минута и точно когато мърсисайдци очакваха, че ще излязат победители от срещата, дойде моментът на "свраките".


В добавеното време на мача Калъм Уилсън вкара топката в мрежата, но гол нямаше, тъй като игра с ръка. Все пак гостите изравниха резултата, след като Джо Уилок се разписа в последните секунди.


Така Ливърпул пропусна възможността да заеме мястото си в Топ 4 в класирането на първенството, като в момента е на 6-а позиция с 54 точки. "Свраките" са на 15-ото място с 36.


Още в 3-ата минута на двубоя при отлична атака за домакините, Мо Салах получи топката и разстреля Дубравка, за да изведе Ливърпул напред в резултата. Садио Мане пропусна интересна възможност в 13-ата минута на двубоя след пас на Александър-Арнолд, но флагът на страничния съдия беше вдигнат.


Нюкасъл се активизира и започна да търси гол, за да изравни. В 21-ата минута Шон Лонгстаф стреля опасно към вратата на Ливърпул, но Алисон спаси блестящо. Малко по-късно топката влезе във вратата на Ливърпул, но гол нямаше заради засада. 


В 26-ата минута Нюкасъл направи отлична контраатака, но Алмирон и Жоелинтон не се разбраха и топката попадна в ръцете на Алисон. В ответната атака изстрел на Мане попадна в тялото на съперников играч и топката излезе в корнер. След изпълнението гостите се справиха със ситуацията. 


Жота пропусна отлична възможност за гол в 29-ата минута, топката не намери целта. В 36-ата минута на двубоя Салах излезе на чиста голова позиция, но не съумя да удвои резултата. Четири минути по-късно Мане не съумя да се разпише от чиста позиция.


Второто полувреме започна с две чудесни възможности за Нюкасъл. И в двата случая Алисон успя да реагира добре, като особено важна бе намесата му в 55-ата минута, когато Жоелинтон се оказа сам срещу него. Дубравка пък спаси опасен удар на Фирмино.


Нюкасъл се затвори добре. 1/4 преди края Салах пропусна поредната чиста възможност. Лонгстаф подари топката на Мане, който веднага намери своя партньор в атака, но ударът не египтянина се оплете във външната страна мрежата. Малко след това хубав изстрел на Александър-Арнолд от воле профуча на сантиметри от целта.


В добавеното време Калъб Уилсън вкара топката в мрежата, но игра с ръка и гол нямаше. Джо Уилок изравни резултата за 1:1 дълбоко в добавеното време и спечели заслужена точка.


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Фабиньо, Робъртсън, Вайналдум, Тиаго, Жота, Фирмино, Мане, Салах


Нюкасъл: Дубравка, Кларк, Фернандес, Дъмет, Ричи, Лонгстаф, Шелви, Мърфи, Алмирон, Сен-Максимен, Жоелинтон

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки