Фийни: Лудогорец е големият отбор в България, ЦСКА е Манчестър Юнайтед

"Селекцията ще бъде много важна това лято и вече съм развълнуван за следващия сезон", каза мениджърът на Пирин

Фийни: Лудогорец е големият отбор в България, ЦСКА е Манчестър Юнайтед

 Мениджърът на Пирин Благоевград Уорън Фийни получи признание в родината си. Северноирландецът спечели промоция с „орлетата“ за efbet Лига след победата с 2:0 над Литекс в Ловеч и вече си гарантира място в елита догодина.

 
 
„В началото беше много трудно, тъй като бях чужденец, който идва в страната им и взимах мястото на някой местен треньор. Бързо ми казаха, че е трябвало българин да поеме Пирин. Знаех, че отборът е твърде голям и не е достатъчно добър. Имах 27 играчи, така че намалих бройката и избрах 16 подходящи футболисти. Играчи, които смятах, че ще ми свършат добра работа“, заяви Фийни пред belfasttelegraph.co.uk.
 
“Момчетата бяха фантастични. Превърнах цялата негативна енергия в позитивна и вярвах в способностите си и футболистите реагираха наистина добре. Не си правим илюзии, знаем, че ще ни бъде трудно в елита, но очаквам с нетърпение това предизвикателство. Лудогорец има бюджет от 22 милиона евро. Това е големият отбор в лигата и притежават едно от най-добрите тренировъчни съоръжения, които съм виждал. ЦСКА е Манчестър Юнайтед на България и имат огромна фенска маса“, добави още той.
 
„В efbet Лига футболът ще бъде по-бърз, а вероятно и по-отворен. Терените са по-добри и по-хубави. Мисля, че това ще ни подхожда. Селекцията ще бъде много важна това лято и вече съм развълнуван за следващия сезон“, каза мениджърът на Пирин Благоевград.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки