Румениге: Суперлигата се е провалила завинаги

Байерн (Мюнхен) защити реформите в Шампионска лига

Румениге: Суперлигата се е провалила завинаги

Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге счита, че Суперлигата се е провалила завинаги, въпреки че някои клубове се придържат към проекта.

"Идеята определено е приключила. Това беше предупредителен изстрел", каза той пред вестник "Билд ам Зонтаг"

Румениге, че "може би дори е било хубаво", че плановете за новата лига са предизвикали широк протест във футболния свят.

Бизнесмените, управляващи някои от участващите клубове, сега разбраха "че футболът работи малко по-различно от бизнеса", добави Румениге.

От 12-е клуба основатели на Суперлигата, девет вече са посочили, че няма да продължат да участват в турнира, но Реал Мадрид, Ювентус и Барселона все още не са обявили планове за оттегляне. Президентът на Реал Флорентино Перес заяви, че клубовете са подписали обвързващи договори.

Байерн не е бил замесен, а вместо това е избрал разширената Шампионска лига на УЕФА от 2024 година, която ще има 36 вместо 32 отбора и всеки ще играе 10 вместо 6 мача в групата.

Румениге защити реформите в Шампионската лига, които някои като старши треньора на Ливърпул Юрген Клоп критикуваха, че добавят твърде много мачове към и без това пълните програми за футболистите.

Шефът на Байерн каза, че промените са постигнали точно обратния резултат от Суперлигата.

"За големия отбор ще бъде много по-трудно да побеждава", каза той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки