В МИЛАНО: Интер с нова крачка към титлата в Серия „А“ (ВИДЕО)

"Нерадзурите" победиха у дома Верона с минималното 1:0 и дръпнаха на върха

В МИЛАНО: Интер с нова крачка към титлата в Серия „А“ (ВИДЕО)

Интер направи нова крачка към титлата в Серия "А".

"Нерадзурите" се наложиха с 1:0 на своя стадион "Джузепе Меаца" в Милано над Верона в мач от 33-ия кръг на Серия "А".

Резервата Матео Дармиан донесе победата на водения от Антонио Конте тим с гол в 76-ата минута. "Нерадзурите" са все по-убедителен лидер в класирането, като вече са с 13 точки аванс пред втория Милан, който е с 66 точки и утре има тежко гостуване на Лацио.

Верона заема 10-а позиция с 41 точки, като претърпя днес четвърта поредна загуба в първенството. Интер пък няма поражение във вече 17 поредни срещи в шампионата.

Александър Коларов и Артуро Видал пропуснаха срещата за домакините поради травми, а от състава на Верона отсъстваха наказаният Стефано Стураро и контузените Мигел Велозо и Роналдо Виейра.

В третата минута Лукаку подаде добре към Мартинес с глава, а аржентинският нападател изпревари футболист на Верона и изскочи очи в очи с вратаря Марко Силвестри, но направи неуспешен опит да го прехвърли. Освен това изглеждаше, че аржентинският нападател си е помогнал с ръка и бе отсъдено нарушение.

Три минути по-късно пред Дарко Лазович се откри чудесна възможност да стреля от опасна за Интер позиция в наказателното поле, но на Самир Ханданович не му се наложи да се намесва, тъй като шутът бе твърде неточен. В 18-ата минута пък Ашраф Хакими създаде заплаха за вратата на Силвестри, но до попадение не се стигна.

В 24-ата минута гостите бяха много близо до гол. Първо Даниел Беса получи топката в наказателното поле на Интер и стреля от близко разстояние, но от относително малък ъгъл не успя да преодолее Ханданович.

Веднага след това топката попадна във Федерико Дамарко, който пък имаше прекрасен шанс за голова добавка, но не уцели вратата на "нерадзурите".

Първите 20-ина минути от втората част бяха по-скоро безинтересни, но в 64-ата минута лидерът в класирането бе много близо до гол. Лаутаро Мартинес направи отличен индивидуален пробив, доближи се максимално до вратата на верона и стреля, но Силвестри спаси с крак.

В 69-ата минута сантиметри не достигнаха на Ашраф Хакими да отбележи много красив гол от фаул. Мароканският халф-бек стреля от относително далечно разстояние, но въпреки това насочи топката почти перфектно. Силвестри бе просто зрител, но за негов късмет топката се отби от левия му страничен стълб, почти до сглобката. Секунди по-късно пък имаше напрежение пред вратата на Ханданович, но до голов удар не се стигна.

В 75-ата минута пък гостите не бяха далеч от гол, но след центриране от корнер и разбъркване пред вратата на Ханданович футболист на Верона стреля неточно.

Стигна се до 76-ата минута, когато резервата Матео Дармиан получи пас от Хакими и се възползва по най-добрия начин от свободното пространство, оставено му от отбраната на Верона. С удар по земя от близка дистанция Дармиан изпрати топката във вратата и даде аванс на Интер в резултата.

В 83-ата минута топката попадна във вратата на Ханданович, но реферът Розарио Абисо отмени попадението заради нарушение в атака на Давиде Фараони срещу словенския страж. Това е и последният по-интересен момент в срещата, която завърши с минимална, но ценна победа за устремилите се към Скудетото играчи на Конте.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки