Стефка Костадинова се срещна със студенти от НСА

Тя представи пред тях актуалните въпроси за провеждането на Игрите в Токио

Стефка Костадинова се срещна със студенти от НСА

Председателят на БОК Стефка Костадинова се срещна в централата със студенти от Национална олимпийска академия “Васил Левски“. Посещението бе част от учебната програма по дисциплината “Олимпизъм и олимпийско движение“ на катедра “Мениджмънт и история на спорта“. 


Младежите бяха приети в библиотеката на комитета, където се съхраняват едни от най-ценните издания свързани с развитието олимпийското движение у нас и по света. Водените от проф. Лозан Митев студенти са от първи, втори и трети курс специалност хокей на трева, народна топка, футбол, физическо възпитание и др.


Председателят на БОК запозна гостите с мисията на БОК и дейностите, които той осъществява за развитието на спорта в България, както и възможностите за сътрудничество на комитета с НСА. 


Стефка Костадинова представи пред студентите актуалните въпроси за провеждането на Олимпийските игри в Токио и участието на България в тях. Тя изтъкна запомнящи се мигове от спортната си кариера, които са фактор в нейното развитие като специалист и благодарение на които е постигнала своите успехи. Нейният пример и позитивизъм вдъхновиха студентите да не се отказват и да следват мечтите си, въпреки изпитанията на времето.


По време на срещата бяха представени и част от новите инициативи за сътрудничеството на БОК с НСА, чрез които ще се организират олимпийски спортни празници и педагогически конференции на територията на София област с участието на студенти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки