Юношите на Беласица вкараха пет на връстниците си от Пирин (Гоце Делчев)

С тази победа петричани вървят уверено към второто място в крайното класиране

Юношите на Беласица вкараха пет на връстниците си от Пирин (Гоце Делчев)
Юношите на Беласица разбиха Пирин (Гоце Делчев) с 5:1 в мач от първенството на зона София, който се изигра на изкуствено покритие в гимназията в Петрич.
 
Срещата започна с домакински натиск и в 7-ата минута след атака по десния фланг последва центриране в наказателното поле на гостите и Боби Димитров откри резултата за 1:0. Четири след това вратаря на домакините Тодор Димитров сгреши и Ангел Джунов изравни за 1:1. Домакинският натиск продължи и в 17-ата Мартин Стойков направи резултата 2:1.
 
Шест по-късно Сергин Кадиров след самостоятелен рейд по левия фланг преодоля Любомир Димитров, върна се обратно, шутира от движение и отличната намеса на вратаря Тодор Димитров бе причина да не се стигне до ново изравняване на резултата. Христо Якимов извезе Емил Милушев в наказателното поле на гостите, но той не успя отблизо да огорчи вратаря им. 
 
В 30-ата минута главният съдия Мартин Спасов, който ръководи добре двубоя, отсъди дузпа в полза за гостите. Ангел Джунов  изпрати топката високо над вратата на домакините в аут. Напрежението на терена беше голямо. В 39-ата Сетин Карасетин връхлетя на тъч линията със злоба към Николай Тупаров и го прати в желязната ограда. Добре, че не се стигна до нещо нежелателно. 
 
Втората чат на срещата премина изцяло под диктовката на футболистите на домакините. Истинско удоволствие за зрителите бе да наблюдават играта на петричките футболисти. Всяка атака за домакините беше опасност за гостуващия тим. Здравко Корчев-Зари бе преместен да оперира по левия фланг, където много добре си взаимодействаше с колегите и най-вече с Христо Якимов. В 53-ата минута Зари бе изведен по левия фланг, пое кълбото, тръгна на скорост, излъга двама и в стил Роналдо го изпрати неспасяемо в далечния ъгъл за 3:1. 
 
Три след това Мартин Стойков бе изведен в наказателното поле на гостите и очи в очи срещу вратаря Бунев направи резултата 4:1. В 59-ата минута добре играещият Димитър Малев изведе отлично Мартин Стойков в наказателното поле на гостите и той от 3 метра не успя да вкара. Петия гол в срещата отбеляза резервата Денис Митров. До края на мача напрежението пред вратата на гостите беше голямо. Веднъж Зари изведе отлично Мартин Стойков  в наказателното поле, а след това и негов удар бе отразен от Иван Пашов, който едва не си вкара автогол. Христо Якимов също с плътен шут от 20 метра озори вратаря на гостите. 
 
С тази победа отборът на юноши старша възраст на Беласица върви уверено към второто място в крайното класиране. 
 
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки