НА КРАЧКА ОТ ДЕСЕТАТА: Вандерсон с два гола, Лудогорец ликува в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Орлите" се нуждаят от една победа, за да влязат в историята

НА КРАЧКА ОТ ДЕСЕТАТА: Вандерсон с два гола, Лудогорец ликува в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лидерът в efbet Лига Лудогорец победи с 2:0 като гост Ботев (Пловдив) и направи нова голяма крачка към поредната си титла на България. На "Коматево" главното действащо лице беше Вандерсон, който наниза и двете попадения.

В началните минути на двубоя двата тима създадоха по едно по-опасно положение пред вратата на съперника, но така и не успяха да стигнат до попадение. Лека-полека Лудогорец натисна домакините и опита да застраши Георги Аргилашки, но ударите на "орлите" минаха покрай вратата на "канарчетата". Ботев отвърна с удар на Маркиньос от далечно разстояние, който обаче не затрудни Кахлина.


В 31-ата минута домакините бяха много близо до първо попадение. Емануел Току бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Лудогорец и стреля от движение, но покрай левия страничен стълб.  Секунди по-късно Текпетей опита да изненада Аргилашки с изстрел от разстояние, но стражът на пловдивчани улови.

В началото на второто полувреме двубоят бе прекъснат за няколо минути, след като феновете на Ботев Пловдив запалиха десетки факли, които принудиха главния съдия да спре срещата, за да може димът да се разнесе и мачът да продължи. В 47-ата минута Кевин Янсон опита удар от далечно разстояние след изпълнение на фаул, но Кахлина улови.

Секунди по-късно Реда Рабей стреля към вратата на шампионите, но покрай левия страничен стълб. Лудогорец бе близо до първо попадение в 52-ата минута. Вандерсон навлезе в наказателното поле на домакините, но ударът му срещна тяло на защитник и излезе в корнер.

В средата на второто полувреме гостите поведоха в резултата. Елвис Ману намери Вандерсон на границата на наказателното поле, бразилецът навлезе в пеналта, финтира бранител на Ботев и с точен удар по земя направи резултата 1:0.

Малко преди края на редовното време "орлите" вкараха втори гол. Негов автор отново стана Вандерсон. Елвис Ману навлезе в наказателното поле на Ботев и подаде към Икоко, който стреля, но ударът му бе отразен от Георги Аргилашки. Топката обаче попадна на крака на Вандерсон, който не сгреши и се разписа за 2:0.

Taка Лудогорец събра 64 точки на върха - на 12 пред втория Локо (Пловдив) и само една победа ги дели от официалното им коронясване на шампион за десети пореден път. Ботев пък остана десети с 24 точки.


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 33. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев (к), 5. Марио Младеновски, 7. Маркинос, 9. Атанас Илиев, 21. Емануел Току, 22. Реда Рабей, 24. Кевин Янсон, 28. Филип Филипов, 79. Атанас Чернев;

Треньор: Азрудин Валентич;

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Кристиан Кахлина, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 11. Кирил Десподов, 24. Оливие Вердон, 25. Стефан Баджи, 28. Клаудиу Кешеру (к), 32. Жосуе Са, 37. Бернард Текпетей, 88. Вандерсон, 95. Каули Оливейра;

Треньор: Валдас Дамбраускас.
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки