ИСТОРИЧЕСКО: Академик е на първи финал в Европа! (ВИДЕО)

„Студентите“ удариха Берое в Израел и ще спорят за трофея в Балканската лига

ИСТОРИЧЕСКО: Академик е на първи финал в Европа! (ВИДЕО)

Академик (Пловдив) записа нова златна страница в историята си.

"Студентите" за пръв път ще играят финал в Балканската лига, след като на полуфинала в Израел победиха Берое с 66:62 (15:20, 23:13, 9:13, 19:16).

Преди две години Академик спечели бронзовите медали в турнира след успех отново над Берое в мача за третото място.

Сега пловдивчани подобриха постижението си и ще се борят за Купата срещу победителя от другия полуфинал между израелските Апоел Холон и Апоел Гилбоа, които играят в момента (от 20:00 часа).

Финалът е в четвъртък от 20:00 часа наше време.

В българския полуфинал Академик не блестеше, но бе по-класният отбор и ззаслужено спечели. Берое започна по-добре и взе аванс от 5 точки след първата четвърт, но във втората пловдивчани напълно обърнаха развоя, оттегляйки се на почивка с 5 точки преднина.

Следв антракта двубоят се превърна в постоянна гонитба в резултата, като отборът на старши треньора Йордан Янков поддържаше минимално предимство.

20 секунди преди края Титков пропусна два наказателни удара при резултат 65:62, но Берое не успя в ответната атака. След това Йере Вуцица вкара един от двата наказателни удара и подпечата успеха на пловдивчани.

Това бе шеста победа на Академик срещу Берое през сезона от 6 мача в Балканската лига и НБЛ.

Обрад Томич бе най-добър за победителите с дабъл-дабъл от 16 точки и 15 борби, тони Гуджино добави 14, Йере Вуцица - 11. Джими Гавин вкара 19 точки за Берое, Седариан Рейнс и Михаил Комбаков добавиха по 10.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки