Тухел: Вкараха ни от нищото

"Започнахме мача много, много силно - агресивно и с много класа", каза мениджърът на Челси

Тухел: Вкараха ни от нищото

 Мениджърът на Челси Томас Тухел бе със смесени чувства след равенството 1:1 срещу Реал Мадрид в първия полуфинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. Той бе много доволен от представянето на своите футболисти, особено през първото полувреме. В същото време германецът е разочарован от изравнителния гол на съперника, който според него е дошъл от нищото. Все пак той заяви, че ще трябва да приеме този резултат.

 
"Започнахме мача много, много силно - агресивно и с много класа. Заслужавахме да водим на полувремето, създадохме много шансове и половинчати шансове, печелехме топката и често стигахме до вратата на съперника. За съжаление, те ни вкараха гол от статично положение. През останалото време почти нямаше нужда да се защитаваме, защото те не създадоха никакви положения. Резултатът бе разочароващ на полувремето, но хубавото е, че не загубихме увереност. През втората част бързината и интензитетът в играта спаднаха и като че ли бяхме леко уморени. Затова трябва да приемем това 1:1", заяви Тухел.
 
В един момент през второто полувреме Тухел направи три смени, които като че ли раздвижиха играта на неговия тим.
 
"В този момент виждах, че губим твърде много единоборства. Правехме много технически грешки. Аспиликуета изглеждаше много уморен, Пулишич и Вернер също. Затова направих тези промени. Кристиан вкара хубав гол, трябваше да спечелим първото полувреме. Трябваше да отбележим поне още един гол, с оглед на възможностите, които имахме. Печелехме топката, създадохме добри атаки, променяхме темпото на игра. Изглеждахме уверени и силни. Затова бе тежко да получим гол от нищото. но такива неща могат да се случат, когато играеш срещу Реал Мадрид, с оглед на класата на играчите, които имат. Затова загубихме част от увереността си. С малко повече хладнокръвие и увереност можеше да спечелим първото полувреме, а след това и мача. Това не се случи, така че трябва да преглътнем този резултат и да гледаме към следващия мач", допълни германецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки