ДРАМА В ПАРИЖ: Сити е с единия крак на финал след обрат срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Домакините рухнаха за седем минути, доиграха мача с човек по-малко

ДРАМА В ПАРИЖ: Сити е с единия крак на финал след обрат срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Манечстър Сити спечели с 2:1 гостуването си на ПСЖ и е с единия крак на финала в Шампионската лига. Домакините водеха до 64-ата минута, когато грешка на вратаря Кейлор Навас даде началото на обрата за "гражданите". Те го осъществиха за за седем минути. Това ядоса парижани, които започнаха да изпускат нервите си и логично завършиха мача с човек по-малко. Реваншът е следващия вторник.

 

Първата добра възможност в мача беше на сметката на ПСЖ. Отлична контра завърши с подаване на Килиан Мбапе към непокрития Неймар, който опита удар към вратата на Сити, но Едерсон улови топката.

 

В 15-ата домакините вече водеха. Анхел ди Мария центрира от корнер, Маркиньос бе най-добре пласиран в наказателното поле и успя с глава да прати топката в далечния ъгъл - 1:0!

Шест след това Манчестър Сити имаше възможност да изравни. Риад Марез стигна до дълго подаване в наказателното поле и от малък ъгъл насочи топката към близкия ъгъл на вратата, Кейлор Навас обаче внимаваше и изби в корнер.

 

В 28-ата минута Неймар центрира от корнер на близката греда, където Леандро Паредес успя да изпревари Рубен Диаш и да засече с глава. Ударът му обаче премина на сантиметри от гредата. В 41-ата Неймар падна в наказателното поле с претенции за дузпа, но съдията не ги уважи. Минута по-късно Фил Фоудън стреля от чудесна позиция, но Навас спаси.

 

В началните минути на втората част Ман Сити опита натиск над домакините, който обаче не доведе до нищо опасно за Навас. 

 

В 56-ата минута Мбапе пусна остър пас към Марко Верати, но италианецът не успя да стигне до топката и да я засече за втори път във вратата на Едерсон. В 61-атаКевин Де Бройне опита да се разпише с ножичен удар, но не уцели вратата. 

 

Три след това Сити изравни. Кевин де Бройне опита да намери свой съотборник в наказателното поле, но вместо това топката влетя директно във вратата покрай замръзналия на голлинията Кейлор Навас, който носи голяма вина за попадението.

 

В 71-ата Манчестър Сити се добра и до пълен обрат в мача. Фил Фоудън бе фаулиран в близост до границата на наказателното поле, фронтално срещу вратата. Рияд Марез застана зад топката и намери пролука в стената на парижани, за да я прати в мрежата на Навас, който нямаше как да се намеси - 1:2!

 

В 77-ата минута ПСЖ остана с човек по-малко на терена. Идриса Гей влезе брутално в краката на Илкай Гюндоган и главният арбитър Феликс Брих му показа директен червен картон.

 

До края на мача играта се водеше почти изцяло пред наказателното поле на парижани, но нов гол не падна.

 

 
ПСЖ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:2
1:0 Маркиньос (15)
1:1 Де Бройне (64)
1:2 Марез (71) 
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ПСЖ: 1. Навас, 3. Кимпембе, 5. Маркиньос, 6. Верати, 7. Мбапе, 8. Паредес, 10. Неймар, 11. Ди Мария, 24. Флоренци, 25. Бакер, 27. Гей
 
МАНЧЕСТЪР СИТИ: 31. Едерсон, 2. Уокър, 3. Рубен Диас, 5. Стоунс, 8. Гюндоган, 16. Родри, 17. Де Бройне, 20. Бернардо Силва, 26. Марес, 27. Жоао Кансело, 47. Фоудън
 

Разширен репортаж

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки