Виляреал пропусна да смачка Арсенал и го чака тежък реванш (ВИДЕО)

Двата отбора доиграха мача с 10 души, гол от дузпа съхрани надеждите на "артилеристите" за финал

Виляреал пропусна да смачка Арсенал и го чака тежък реванш (ВИДЕО)

Виляреал спечели с 2:1 домакинството си на Арсенал в първи полуфинал от Лига Европа. Тригерос и Албиол се разписаха преди почивката. Повече от половин час гостите играха с човек по-малко. Въпреки това те успяха да върнат едно попадение. Отбеляза го Пепе от дузпа, а в 77-ата минута Виляреал също остана с 10 души. Резултатът прави реванша след седмица много интересен.

 

Мениджърът на "артилеристите" гостите Микел Артета не можеше да разчита на Лаказет и Тиърни. Обамеянг и Давид Луис пък останаха резерви.

 
Домакините нанесоха светкавичен удар. Те поведоха още в петата минута. Чуквуезе влезе в наказателното поле на Арсенал и преодоля двама бранители, но си поведе топката дълго. Тя обаче стигна влизащия на скорост Ману Тригерос, който с много силен и точен удар не остави никакви шансове на Бернд Лено - 1:0. 
 
Арсенал не успя да отговори, макар че в  25-ата минута Букайо Сака се озова на добра позиция. Ударът му към далечния ъгъл обаче бе доста неточен. Малко по-късно Томас Партей опита изстрел, който мина над напречната греда.
 
След точно полавин час игра Виляреал стигна до втори гол. Раул Албиол бе оставен непокрит при изпълнение на корнер и от близко направи резултата 2:0 за испанския тим.
 
В 35-ата минута Никола Пепе беше съборен на границата на наказателното поле. Последва обаче консултация с ВАР. На повторенията ясно се видя, че при овладяването на топката нападателят е играл с ръка и реферът Артур Диас отсъди фаул в полза Виляреал.
 
В заключителните секунди на първото полувреме домакините получиха право да изпълнят фаул пред наказателното поле на Арсенал. Зад топката застана Пако Алкасер, който стреля силно, но в ръцете на Бернд Лено.
 
След почивката ситуацията за Арсенал се усложни допълнително. В 58-ата минута ситуацията тимът остана с 10 души на терена. Дани Себайос получи втори жълт картон и беше изгонен.
 
Виляреал обаче не успя да възползва от численото си превъзходство и да предреши крайния изход от двубоя. Чуквуезе се озова на добра позиция в наказателното поле и  стреля, но Бернд Лено спаси. В 65-ата нова блестяща намеса на вратаря отърва Арсенал от трети гол. Удар на Жерар Морено отблизо беше отразен от германския страж. 
 
Така се стигна до 73-ата минута, когато Букайо Сака беше фаулиран от Тригерос в наказателното поле, а реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Никола Пепе, който с прецизен удар в центъра на вратата намали изоставането на тима си.
 
Само четири минути по-късно численото равенство на терена бе възстановено. Етиен Капу влезе грубо в краката на Букайо Сака и получи втори жълт картон. Минута преди края на срещата Пиер-Емерик Обамеянг можеше да изравни. Габонецът бе изведен отлично в наказателното поле на домакините и стреля, но Херонимо Рули успя да избие в корнер.
 
 
ВИЛЯРЕЛА - АРСЕНАЛ 2:1
1:0 Тригерос (5)
2:0 Албиол (30)
2:1 Пепе (73-д.)
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
ВИЛЯРЕАЛ: Рули, Фойт, Албиол, Пау Торес, Педраса, Парехо, Капу, Тригерос, Морено, Алкасер, Чуквуезе
 
АРСЕНАЛ: Лено, Чеймбърс, Холдинг, Марл, Смит-Роу, Себайос, Партей, Джака, Сака, Йодегард, Пепе

Разширен репортаж

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки