Сензациите в пресата: 35 мача за шампиона догодина, ЦСКА 1948 търси 5 млн. евро за Манджата

Инструктаж заради ВАР в България, Берое умува за крило на Царско село и още…

Сензациите в пресата: 35 мача за шампиона догодина, ЦСКА 1948 търси 5 млн. евро за Манджата

Сензациите в пресата днес, събота, 01 май 2021 година:

„Мач Телеграф“: ЦСКА 1948 търси 5 млн. евро за Манджата
Лех (Познан) и Погон (Шчечин) ще трябва да забравят за звездата на ЦСКА 1948 Георги Русев. Благодетелят на „червените“ Цветомир Найденов обяви, че цената на Манджата едва ли ще е по джоба на двата полски клуба. „Русев струва 5 млн. евро. 4 млн. затова, че е много добър и 1 млн., че е много красив“, написа Найденов на профила си във Фейсбук. По подобен начин през зимата новаците в елита пратиха в коша оферти от Франция за Симеон Петров, след като му поставиха цена от 2 милиона евро.

„Тема спорт“: Берое умува и за крило на Царско село
Берое може да привлече още един футболист от Царско село. Както е известно, заралии вече обявиха, че имат подписан предварителен договор с капитана на столичани Реян Даскалов. Зелено-белите обаче ще се опитат да вземат и един от чужденците в селекцията на Царете. Това е крилото Андерсон Кордейро. 22-годишният футболист е с изтичащ договор, а от Царско село все още не са му го подновили. Берое може да се възползва от този факт и да подпише и с него, както стори с Даскалов. Наскоро от клуба обявиха, че сменят политиката и ще се разделят със скъпоплатените чужденци, сред които се Макута. Конте и Мезаг. Андерсон ще получава доста по-малко от тях. Новият старши треньор Петър Колев пък е провел разговор с футболистите след турбулентните събития в Берое в последно време. Димитър Димитров-Херо бе освободен, а после след равенството с Монтана на "Огоста" (1:1) и Колев обяви, че подава оставка. Тя не бе приета, а на доскорошния асистент на Херо бе гласувано пълно доверие и за следващия сезон.

„24 часа“: 35 мача за шампиона догодина

35 мача ще трябва да изиграе шампионът догодина. Разработва се вариант за плейофите след редовните 30 кръга, в който отборите се делят на първа и втора шестица и една четворка, която да определи изпадащите. Те ще са два, като още един отбор ще играе плейоф за запазване на мястото си. В плейофната фаза ще има само по едно завъртане, като точките от редовния сезон остават. Така отново може да се получи положението от този сезон за обезсмисляне на битката за титлата, след като още в първия плейофен кръг у дома с “Берое” “Лудогорец” печели титлата. Почти безинтересно ще е и във втората четворка на това първенство, след като “Ботев” (Пловдив) е на цели 13 точки от седмото място, което дава плейоф за новия турнир за Лигата на конфедерацията, а “Левски” е на 9. “Черно море” и “Царско село” са в играта, като варненци са с 3 точки преднина. Единствено интересно е при изпадащите, които след решението на изпълкома не е ясно колко ще са. “Славия” има точка преднина пред “Ботев” (Враца) и “Етър”, а на още една е и “Монтана”. Вариантите са да няма въобще изпадащи или пък последният да играе плейоф срещу третия от Втора лига, като вторият е по-вероятен. Работната група, която трябва да решава всичко, е в състав Емил Костадинов, доскорошния временен президент Михаил Касабов, шефът на аматьорската лига Румен Вълков и секретарят на спортно-техническата комисия Неделчо Михайлов. Съществува и вариант за разделение 6-4-6, който обаче отваря 2 кръга разлика между участниците в плейофа за третия по сила евротурнир. Много интересна е групата на кметовете, които са поискали увеличение на Първа лига на 16 отбора. Нормално това са градоначалниците на Велико Търново - инж Даниел Панов, Враца - Калин Каменов, и Монтана - Златко Живков, които са пряко заинтересувани от битката за изпадане. Към тях са се присъединили по незнайни причини и тези на Плевен Георг Спартански, а “Спартак” е на четвърто място в Северозападната “В” група и на 19 точки от лидера “Левски” (Лом), на Русе Пенчо Милков, който остави “Дунав” да не започне сезона във Втора лига и сега е едва седми в Североизточната “В” група, на 17 точки от варненския “Спартак” и е след третия отбор на “Лудогорец” в класирането, и на Бургас Димитър Николов, след като “Нефтохимик” е последен във Втора лига, а “Черноморец” е втори на югоизток на 2 точки от “Марица” (Пловдив). Все пак “Дунав” е на 1/2-финал за купата на Аматьорската лига и ще играе с лидера на Югозападната “В” група “Марек” (Дупница). В другия мач играят “Левски” (Лом) и “Розова долина” (Казанлък), който е пети на югоизток.

„Тема спорт“: Инструктаж заради ВАР системата

Дебютът на системата ВАР в българското първенство, който ще бъде в мача ЦСКА - Арда, ще постави допълнителна задача пред армейците и кърджалийци, а и пред всички отбори от Топ 6. На футболистите и треньорите ще бъде проведен инструктаж за това кога ще се намесва системата. У нас ВАР няма да взима крайни решения, а ще предлага на главния съдия да осъществи проверка на монитора на пистата. В клубовете вече са получили материали и трябва да запознаят играчите и щабовете с протокола. Интересно е и как публиката на "Армията" ще приеме накъсванията на играта, докато трае ВАР проверка на дадена ситуация. Двубоят с Арда ще е първи за ЦСКА у дома пред своите фенове от половин година насам. Билетите вече са в продажба.

Бивш ас на Царско село подписа с новак в португалския елит

Андерсон Кордейро подсили Каза Пия

Бившият страж на Царско село Гуидо Гуериери: Искам да остана в България и да получа шанс да играя!

Той има над 150 мача в групата за Лацио в Серия "А"

Пулиезе от Царско село: Харесва ми българското първенство, искам да остана тук!

Бившият младежки национал на Швейцария е отворен за оферти

ТРАНСФЕРЕН УДАР: Царете взимат минал през Реал (Мадрид)

Халфът сега е собственост на италианския СПАЛ

Царско село взе още един италианец

19-годишният футболист ще играе под наем в българския отбор до края на сезона

Царско село привлече защитник от Серия "С"

Той ще играе при столичани под наем

Ботев размаза децата на Царско село за едно полувреме

"Канарчетата" спечелиха с 5:0

ЦСКА уреди контрола с Царско село

Минути преди началото на проверката "армейците" ще представят отбора си за пролетния полусезон

Царско село отмъква звездата на Септември (Сф)

Втородивизионният тим отказа да да пусне нападател при "царете"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки