Мерцедес пред Ред Бул и в Португалия

Ботас изпревари Хамилтън и Верстапен за първи полпозишън през сезона

Мерцедес пред Ред Бул и в Португалия

Валтери Ботас спечели квалификацията за Гран при на Португалия. На само 0.007 зад него остана съотборникът му Люис Хамилтън. Двамата пилоти на Ред Бул - Верстапен и Перес, ще стартират от втора редица, а Сайнц и Окон се наредиха пети и шести. Себастиан Фетел успя да влезе в топ 10 за пръв път този сезон, а Рикиардо и Строл отпаднаха в Q1.

 
В края на Q1 Ботас бе първи пред Норис. Съотборникът на Ландо, Даниел Рикиардо, изненадващо отпадна, оставайки 16-ти. Под чертата останаха още Строл, Латифи, Шумахер и Мазепин. 
 
Във втората част на квалификацията Хамилтън излезе начало с 1:17.968. Верстапен и Перес бяха едва пети и шести, като Окон и Норис бяха сред пилотите пред тях. Верстапен се намираше на около 6 десети зад Люис.
 
В крайна сметка за Q3 не се класираха Ръсел, Джовинаци, Алонсо, Цунода и Райконен. Джордж бе на само 0.057 зад 10-я Гасли като това е най-доброто му класиране за Уилямс. Въпреки това, той ще може да избере гумите, с които да стартира надпреварата утре.
 
Първата обиколка на Макс в решителната част бе изтрита за напускане на пистата в четвърти завой. Това се случи, след като той загуби контрол върху колата и за малко не катастрофира. Първи бе Ботас със само 0.007 пред Хамилтън. Трети на пет десети зад тях се нареди Перес, а четвърти бе Сайнц. Норис пък остана 5-и.
 
И двамата пилоти на Мерцедес не успяха да подобрят времето си заради засилилия се вятър. Верстапен направи обиколка, която бе по-бавна с около 4 десети от тази на Ботас. Така той остана едва трети.
 
Така във второ поредно състезание Мерцедес удари Ред Бул в квалификацията, след като Хамилтън спечели битката за място на "Имола" в средата на миналия месец. Ботас пък за пръв път ще поведе колоната през този сезон. 
 
Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки