Реал Мадрид продължава да преследва Атлетико след успех над Осасуна (ВИДЕО)

Вижте подробности

Реал Мадрид продължава да преследва Атлетико след успех над Осасуна (ВИДЕО)

Реал Мадрид победи Осасуна с 2:0 в мач от 34-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Алфредо Ди Стефано". Едер Милитао даде аванс за домакините в 76-ата минута, а в 80-ата Каземиро оформи крайния резултат.

Така "белия балет" се доближи на само две точки от лидера Атлетико Мадрид, който по-рано днес победи Елче с 1:0. Барселона пък е на трето място на три точки от Реал и на пет от "дюшекчиите", но момчетата на Роналд Куман имат мач по-малко. След седмица обаче ще има развръзка в Ла Лига, след като каталунците приемат Атлетико на "Камп Ноу".

Домакините започнаха добре срещата и първи стигнаха до интересно положение. В третата минута Еден Азар направи хубав индивидуален пробив, но той завърши с много неточен шут. Малко след това имаше разбъркване пред вратата на Серхио Ерера, но до точен удар на футболист в бял екип не се стигна. В 14-ата минута Каземиро пробва да изненада Ерера с удар от доста далечно разстояние, като не му достигна малко точност. После пък Марко Асенсио стреля към вратата на Осасуна, но топката отново излезе в аут.

В 20-ата минута Едер Милитао едва не си отбеляза комичен автогол. Бразилският централен защитник реши да върне топката на вратаря Тибо Куртоа, но не го направи по най-сполучливия начин и затрудни белгийския страж, който все пак не позволи кълбото да се озове в мрежата. Три минути по-късно Куртоа отново трябваше да показва, че следи внимателно играта и се намеси добре след коварно центриране, превърнало се по-скоро във въртелив удар. Секунди по-късно пък имаше интересна ситуация пред вратата на Осасуна, като Карим Бензема пробва труден удар от въздуха, който не намери целта.

В 26-ата минута Серхио Ерера направи чудесно спасяване след удар от въздуха от близко разстояние на Еден Азар. Секунди след това стражът на Осасуна показа още по-блестяща реакция,  този път след опасен удар с глава на Едер Милитао. В 29-ата минута Милитао отново тества Ерера с удар с глава, а стражът пак бе повече от стабилен, като улови топката на голлинията. Не след дълго и Винисиус Жуниор застраши вратата на Осасуна, но ударът му беше неточен.

В последните секунди на първото полувреме Чими Авила с прекрасен удар с глава изпрати топката във вратата на Тибо Куртоа, но попадението правилно бе отменено заради засада на нападателя на Осасуна.

В 54-ата минута Осасуна имаше страхотна възможност да открие резултата, но гостите не успяха да се възползват. При контраатака, четирима играчи на Осасуна излязоха срещу двама от Реал, но не успяха да развият добре нападението. Все пак се стигна до далечен удар на Монкайола, който попадна в обсега на Куртоа. Вратарят бе затруднен и не успя да улови, но след това бранител изчисти топката.

В 67-ата минута Родриго пробва изненадващ удар по диагонала и бе много близо до това да реализира във вратата на Осасуна. Той преодоля бранител на гостите и стреля силно, но топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб.

Домакините поведоха в 76-ата минута. След поредния корнер пред вратата на Осасуна, Иско центрира прекрасно в наказателното поле, където Едер Милитао с глава насочи много прецизно топката в левия ъгъл на вратата.

Само четири минути по-късно домакините удвоиха предната си с доста случаен гол на Каземиро. Карим Бензема се понесе към наказателното поле и след като стигна границата му, реши да комбинира с Каземиро вдясно. Той обаче не успя да поведе добре топката, но я отклони достатъчно, за да залъже стража на гостите, който само изгледа как кълбото влиза в мрежата за 2:0.


РЕАЛ МАДРИД - ОСАСУНА 2:0


1:0 - Едер Милитао (76)


2:0 - Каземиро (80)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Милиато, Варан, Марсело, Каземиро, Бланко, Асенсио, Азар, Винисиус, Бензема


Осасуна: Ерера, Видал, Д. Гарсия, Аридане, Санчес, Монкайола, Торо, Мартинес, Торес, Р. Гарсия, Авила

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки