Пиоли: Златан прави останалите по-добри

„Чалханоглу не е достигнал пълния си потенциал“, каза треньорът на Милан

Пиоли: Златан прави останалите по-добри

„Без отборен дух не може да се постигне нищо!“

Това каза треньорът на Милан Стефано Пиоли следпобедата над Беневенто с 2:0, дошла след 2 поредни загуби в Серия "А" и върнала "росонерите" в топ 4 на временното класиране.

"В последните седмици допуснахме някои грешки, но днес представянето ни беше добро. Златан Ибрахимович е голям шампион, а тези играчи правят останалите около себе си по-добри. Със сигурност Ибра ни липсваше, но реагирахме на трудностите и показахме характер. Освен всичко друго, Златан е много интелигентен и действа правилно тактически. Той не стои на едно място и така допълнително затруднява защитниците на съперника", коментира Пиоли.

"Ако не бяхме взели пълния комплект точки, щеше да е огромно разочарование. Осъзнахме, че трябва да държим инициативата и да си подаваме бързо. Трябва обаче да сме по-стабилни, когато съперникът притежава топката, и да затваряме свободните пространства", допълни наставникът на Милан.

"Според мен Чалханоглу още не е достигнал пълния си потенциал. Той е много качествен футболист, но трябва да е по-прецизен при финалното подаване. Искам от него да държи главата си високо вдигната и да преценява коя е правилната опция. С таланта, който притежава, Хакан може да вкарва двойно повече голове. Трябва да е по-амбициозен и да изисква повече от себе си", посочи Пиоли.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки