Илиана Раева: Левски няма да фалира и отново ще гледа към Европа

„Наско наследи клуб с нереални задължения, той е единственият вариант за спасение“

Илиана Раева: Левски няма да фалира и отново ще гледа към Европа

Съпругата на собственика на Левски и президент на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, даде интервю за предаването "Събуди се" по NOVA.

Тя сподели как е преминала през COVID-19 и коментира как се подготвят Боряна Калейн, Катрин Тасева и останалите националки по художествена гимнастика за предстоящите Олимпийски игри.

Раева обърна специално внимание на футбола в България и в частност на отбора на Левски. Според нея "синия" клуб няма да фалира и в най-скоро време отново ще тръгне по пътя към успехите.

„Прекрасен празник, поздравявам всички зрители. Да имат светлина, здраве, доброта в душите и да чакаме по-добри дни за всички българи“.

„Ако трябва да бъда откровена, не беше най-лекото, но не беше и най-тежкия вариант в болнична обстановка. Разболя се цялото семейство - баща ми,  дъщеря ми, зет ми и дори най-малката ми внучка. Всички го изкарахме по различен начин, като най-тежко го прекарах аз. Попаднахме обаче на един прекрасен доктор, който ни лекуваше по телефона всички. Аз направих двойна бронхопневмония, за съжаление. Истината е, че много бързо се възстанових, но ме изкара от релси за известен период. Да, влияе на психиката, защото си в ужасно физическо състояние. Трябва да сме дисциплинирани, за да може човечеството да се справи по-бързо с това нещо“.

„Вярвам, че всичко, което се случва в живота на един човек, е трябвало да се случи. Това е съдбата. Моята беше художествената гимнастика, макар че исках да се занимава с актьорско майсторство“.

„Стратегията е една – работа и работа. Ансамбълът е с най-трудните съчетания в света. Ако имаме късмет да ги изиграем, ще зарадваме нашите фенове. Боряна Калейн и Катрин Тасева са със сложни и хубави съчетания. Има около 8 състезателки, които имат големи амбиции за медали. Всеки ден съм в залата. Олимпиадата е най-голямата им мечта. Олимпийският медал е върховното постижение за най-големите спортисти в света. Момичетата са силно мотивирани, желанието ми не намалява. Работят много усилено, всеки ден са в залата. С нетърпение очакваме Олимпийските игри в Токио“.

„Футболът е пиперлива тема в България. Обичам футбола и искам да се върна, когато стадионите бяха пълни, всички с нетърпение очаквахме и обсъждахме кой ще играе. Много е тъжно сега, да се надяваме да се промени и да тръгне в друга посока. Истината е, че състоянието в Левски е много тежко, но не трябва да се забравя защо е така. То е така още преди Наско да дойде в тима. Той наследи един клуб с нереално големи задължения и вярвам, че е единственият вариант. Сигурна съм, че Левски няма да фалира и съм убедена, че много скоро Левски ще се изправи, за да стигне до мястото, което му се полага - при най-добрите. Да се възстанови от този ужас и шок и да гледа спокойно към Европа и европейските турнири. Господ избира своите любимци за най-тежките каузи. Животите и на двама ни вървят в една посока в спорта. И аз започнах да се занимавам с художествена гимнастика в труден момент. Щастлива съм с това, което направих. Мисля, че при Наско съдбата е същата. Той винаги се е появявал се в Левски, когато има проблеми. Сега, когато е собственик и е начело, той е в най-жестокото си положение в историята, откакто съществува. Този филм сме го играли, макар че сега е по-тежко. Вярвам обаче, че отново, за пореден  път, ще има успешен край“.

„Аз съм човекът, който обединява, носи топлината и любовта в семейството. Всички женски нещо, които трябва да прави една жена в семейството. На всички пожелавам да бъдат добри, да носят много любов в сърцата си, защото любовта и добротата ще спасят света ни“, завърши Раева. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки