ОФИЦИАЛНО: Манчестър Юнайтед - Ливърпул е отложен! (ВИДЕО)

Решението дойде след огромен протест на местните фенове на "Олд Трафодд" срещу собствениците от семейство Глейзър

ОФИЦИАЛНО: Манчестър Юнайтед - Ливърпул е отложен! (ВИДЕО)

Дългоочакваното дерби между Манчестър Юнайтед и Ливърпул днес няма да се играе. Мачът е отложен, зради нахлуването на фенове на Юнайтед на "Олд Трафорд" минути преди началото на мача,

По време на това нахлуване беше изпочупена е техника на телевизията, която предава пряко двубоя. Феновете са заплашили, че няма да допуснат автобусите на двата отбора да стигнат до стадиона.

В 19:38ч. българско време Манчестър Юнайтед излезе с официално съобщение, в което потвърди, че днес мач няма да има.

Ето какво гласи то:

"Нашите фенове обичат Манчестър Юнайтед и ние напълно разбираме желанието им свободно да изразят мнението си. Въпреки това, съжаляваме, че това дойде с нарушаване на програмата на отбора, което постава феновете ни, ръководители и служителите на реда под заплаха. Благодарим на полицията за тяхната помощ и ще подкрепим следващи разследвания на случая".

От Висшата лига също излязоха със становище по случая:

"Това е колективно решение на полицията, двата клуба и Висшата лига, заедно с местните власти. Сигурността и безопасността на всички около "Олд Трафорд" е от най-голямо значение. Разбираме и уважаваме силата на чувствата, но осъждаме всякакви агресивни действия, криминални прояви и преминаване на граници, особено във време на COVID пандемия. Феновете имат много канали, чрез които могат да бъдат чути, но действията на малцинството днес не могат да бъдат приети. Заставаме зад полицията и стюардите, които трябваше да се справят с опасни ситуации и които нямат място във футбола. Пренасрочването на мача ще бъде обсъдено на по-късен етап.".

Ето някои от най-интересните информации:

19:04ч. Бившият защитник Мика Ричардс смята, че футболистите ще искат да изиграят срещата днес, но колкото повече се бави решението, толкова по-малки са шансовете мач да има.

19:10ч. Според "Скай" двата отбора все още не са напуснали хотелите си


19:23ч. Все още има фенове пред "Олд Трафорд" и има притеснение как автобусите с футболистите ще влязат на стадиона, ако мачът бъде решено да се изиграе

19:33ч. Полицейски кордони са приготвени около хотела на Манчестър Юнайтед и са готови да изпроводят автобуса, ако мач се играе днес

19:38ч. ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ: Мачът е отложен след съобщение на Манчестър Юнайтед: 
"Нашите фенове обичат Манчестър Юнайтед и ние напълно разбираме желанието им свободно да изразят мнението си. Въпреки това, съжаляваме, че това дойде с нарушаване на програмата на отбора, което постава феновете ни, ръководители и служителите на реда под заплаха. Благодарим на полицията за тяхната помощ и ще подкрепим следващи разследвания на случая".

19:50ч. Становището и на Висшата лига: "Това е колективно решение на полицията, двата клуба и Висшата лига, заедно с местните власти. Сигурността и безопасността на всички около "Олд Трафорд" е от най-голямо значение. Разбираме и уважаваме силата на чувствата, но осъждаме всякакви агресивни действия, криминални прояви и преминаване на граници, особено във време на COVID пандемия. Феновете имат много канали, чрез които могат да бъдат чути, но действията на малцинството днес не могат да бъдат приети. Заставаме зад полицията и стюардите, които трябваше да се справят с опасни ситуации и които нямат място във футбола. Пренасрочването на мача ще бъде обсъдено на по-късен етап.".

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда (ВИДЕО)

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Шави: Утре играем за титлата

Той смята, че успех в Ел Класико ще върне отбора в борбата за челото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки