Барселона пак изтръпна, но все пак обърна Валенсия, за да се залепи отново до лидерите (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Каталунците" с пълен обрат на "Местая" и върхът отново е на само две точки

Барселона пак изтръпна, но все пак обърна Валенсия, за да се залепи отново до лидерите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона успя да победи с 3:1 Валенсия като гост на "Местая" в мач от 34-ия кръг. Домакините поведоха първи, но "каталунците" успяха да стигнат до пълен обрат, като в основата му отново беше Лионел Меси, макар че той пропусна дузпа. 

В 12-ата минута Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле, където Роналд Араухо стреля отлбизо, но Яспер Силесен спаси.

"Блаугранас" продължиха да дестват на високи обороти, но Валенсия организира добра контраатака. В 20-ата минута Гонзало Гедеш получи в наказателното поле, но изстрелът му премина покрай левия страничен стълб.

В 20-ата минута Гонсало Гедеш подаде към Хосе Гая, който веднага отправи изстрел, но топката прелетя покрай левия страничен стълб.

Каталунците продължиха да атакуват вратата на Яспер Силесен, но Марк - Андре тер Стеген трябваше да се намесва решително след изстрел от границата на нанаказателното поле на Урош Рачич.

В 30-ата минута Барселона получи отлична възможност да открие резултата. Лионел Меси стреля от пряк свободен удар, но изстрелът на арежентинеца премина над вратата и Яспер Силесен не трябваше да се намесва.

Каталунците пренесоха играта почти изцяло в поливната на гостите, но защотата пред Яспер Силесен стоеше добре подредена пред него и не допускаше опасности.

Домакините имаха отлична възможност да открият резултата в началото на втората част. След отлична контраатака Карлос Солер подаде към Гонзало Гедеш, който отправи изстрел, който бе отразен от Марк- Андре тер Стеген в ъглов удар. След изпълнението на корнера, Габриел Паулища бе оставен непокрит и с глава реализира с глава в мрежата на гостите.

Веднага след попадението, домакините имаха още една добра възможност да открият резултата, но Тиери Корея не успя да намери целта отблизо.

 

В 56-ата минута каталунците получиха правото да изпълнят дузпа, след като Тони Лато игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният съдия Хосе Мартинес посочи решително бялата точка. Зад токата логично застана Лионел Меси, който с изстрел в десния ъгъл пропусна, след като Яспер Силесен спаси, но при добавката Серхио Бускет върна към Педри, който мигновено стреля, но Уго Голамон отрази на голлинията. Аржентинецът стигна първи до отбитото кълбо и отблизо изравни.

В 63-ата минута гостите направиха пълен обрат. Жорди Алба центрира в наказателното поле, където Френки де Йонг стреля с глава, принуждавайки Яспер СИлесен решително да избива, но при добавката нидерландския страж нямаше шанс и Антоан Гризман реализира отблизо.

В 69-ата минута Барселона направи резултата 3:1 в своя полза. Лионел Меси направи велеиколепно изпълнение от пряк свободен удар, което първо срещна левия страничен стълб, а след това топката се оплете в мрежата на Яспер Силесен

Седем минути преди края Солер върна надеждите на домакините да се борят за равенство след като вкара от дистанция страхотен гол. Той обаче не беше достатъчен и Барселона взе трите точки.

Валенсия - Барселона 2:3
1:0 Паулиста 50
1:1 Меси 57
1:2 Гризман 63
1:3 Меси 69
2:3 Солер 83

Стартови състави:

Валенсия: Силесен, Корея, Паулиста, Гая, Гомес, Гуедеш, Гуаилмон, Лато, Рачич, Солер, Вас

Барселона:Т
ер Стеген, Дест, Пике, Араухо, Бускетс, Гризман, Меси, Ленгле, Педри, Алба, Де Йонг

Разширен репортаж

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

И Лил на опашка за Хосе Кордоба

Френският тим следи бранителя на Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки