Конте: Подобрихме се в четеното на играта и спечелихме

"Стъпката, която направихме този сезон, ни отведе до титлата", коментира специалистът

Конте: Подобрихме се в четеното на играта и спечелихме

Треньорът на Интер Антонио Конте не скри радостта си, след като "нерадзурире" официално бяха провъзгласени за шампиони на италианската Серия А за сезон 2020/21.


"Става въпрос да знаеш кога да натиснеш. Мисля, че стъпката, която направихме този сезон, ни отведе до титлата и трябва да се насладим на настоящето. Имаме още четири мача, за да се насладим на момента.


Винаги сме редували различни ситуации по време на двубоите, за да създадем добри възможности за атака. Изчаквахме отборите в много от срещите. Тимът наистина се разви и в този сезон трябваше да възприемем различни подходи, за да бъдем непредсказуеми. Не винаги можем да атакуваме или винаги да се защитаваме, става въпрос да натиснем, когато трябва. Подобрихме се в четеното на играта.


Отборът не може да притиска постоянно. Противниците в Италия ви проучват постоянно и намират начин да ви неутрализират силните страни. Ако сте търпеливи и изчаквате подходящия момент за удари и имате отбор, който е в добра физическа форма, знаете, че рано или късно съперника ще загуби интензивност.


Посвещавам успеха на близките си - на жена ми, дъщеря ми и братята ми. Искам да благодаря и на Леле Ориали, която много е важна за мен и ми повлия много през годините", каза Конте.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки