Меси се изравни с Кристиано по брой пропуснати дузпи

Ла Пулга пропусна от бялата точка срещу Валенсия

Меси се изравни с Кристиано по брой пропуснати дузпи

 Лионел Меси беше с най-голяма заслуга за победата на Барселона над Валенсия (3:2) на "Местайя". Аржентинецът отбеляза два от головете във вратата на "прилепите", но пропусна и дузпа. В 57-ата минута Яспер Силесен спаси удара на бившия си съотборник, но футболистите на домакините не съумяха да изчистят топката и Меси я прати в мрежата. 

 
Това е общо 29-а пропусната дузпа в кариерата на Меси. В класацията влизат и дузпите за определяне на краен победител в мачове на директна елиминация. Любопитното е, че другата суперзвезда на световния футбол Кристиано Роналдо също има 29 нереализирани дузпи. Португалецът обаче е изпълнил повече наказателни удари - 170, докато Меси е стрелял от бялата точка 132 пъти. 
 
Второто попадение на Лео срещу Валенсия дойде от пряк свободен удар. Това е негов общо 50-и гол от фаул и първи срещу този съперник. 
 
"Десетката" на Барса е убедителен лидер в листата на стрелците в Ла Лига. Той има 28 гола през сезона - със седем повече от нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема. 
 
Барса и Реал се намират в подножието на върха в класирането. Двата гранда са с по 74 точки, а начело е Атлетико Мадрид със 76.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки