Севиля се сгромоляса срещу Атлетик (Б) и вече е далеч от върха (ВИДЕО)

Иняки Уилямс заби единствения гол в мача в последната минута на редовното време

Севиля се сгромоляса срещу Атлетик (Б) и вече е далеч от върха (ВИДЕО)

 Отборът на Атлетик Билбао сложи прът в амбициите на Севиля да се пребори за титлата в Ла Лига, след като надви андалусийци с 1:0 като гост на "Рамон Санчес Писхуан" в последния двубой от 34-ия кръг на Ла Лига. 

Успехът бе задължителен за домакините, но те така и не намериха пътя къмм вратата на баските, които нанесоха своя удар в последната минута на редовното време чрез Иняки Уилямс.
Двубоят започна с очакван домакински натиск. Андалусийци създадоха първото си опасно положение в осмата минута, когато след пробив на Сусо, топката беше изпратена към Лукас Окампос, но ударът му от трудна позиция мина над вратата. Атлетик отговори в 14-ата минута, когато късметът покри Севиля след разбъркване пред вратата. Впоследствие се оказа, че Раул Гарсия е бил в задата и дори да се беше разписал, попадението нямаше да бъде зачетено.

С напредването на времето натискът на Севиля се засили и в средата на първото полувреме се стигна до две опасни ситуации пред вратата на баските. Първо Иван Ракитич стреля, но встрани, а в 24-ата минута и Юсеф Ен-Несири не успя да порази целта. Положенията пред вратата на Атлетик се редуваха едно след друго, но домакините така и не успяваха да стигнат до гол. В 31-ата минута Сусо стреля над вратата след подаване на Папу Гомес в наказателното поле.

В 39-ата минута севилци отново пропуснаха да открият след хубава комбинация, завършила с удар на Ен-Несири, но топката попадна право в ръцете на Унай Симон.

В крайна сметка резултатът се запази до края на полувремето и всичко най-интересно сякаш остана за втората част.

Тя започна с отлична възможност пред домакините, след като Папу Гомес отправи мощен, но неточен удар.

Двубоят загуби малко от темпото си, като и двамата треньори предприеха смени в опити да освежат играта. Гостите стигнаха до добра възможност да открият, но не успяха след комбинация между Иняки Уилямс и Нико Уилямс.

В 74-ата минута Люк Де Йонг опита атрактивно да засече със задна ножица едно центриране в наказателното поле на Атлетик, но се размина с топката. В 80-ата минута Ен-Несири отправи удар с глава, но малко точност не му достигна, за да порази целта.

В 87-ата минута Нико Уилямс беше близо до гол, но беше в засада. Така се стигна до последната минута на редовното време, когато Иняки Уилямс отбеляза победното попадение за Атлетик, което на практика попари надеждите на Севиля да се бори за титлата. Нападателят на баските беше изведен сам срещу вратаря Буну с подаване от Ойхан Сансет и завърши по отличен начин за 1:0. Резултатът се запази до края и така Атлетик изхвърли Севиля от битката за титлата, в която остават замесени Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид.

Испания и Бразилия с шоу на "Бернабеу"(ВИДЕО)

Мадрид видя класата на новото бижу Ендрик

Левандовски има мегаоферта от Саудитска Арабия

Предлагат му по 100 милиона евро годишно

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Барса готви продажба на Рафиня, иска поне 100 млн. евро за него

Крилото може да смени клубабар

Манчестър Юнайтед постави цена на Грийнууд

Вижте колко искат за него "червените дяволи"

Официално потвърдено: От Барса са отказали 200 млн. евро за Ламин Ямал

Това призна президентът на отбора Жоан Лапорта

Решено! Барса иска да задържи Кансело и Феликс за постоянно

И двамата са под наем при каталунците

Лапорта: Очакваме Фати да се върне в Барселона, такова е споразумението с Брайтън

Президентът на каталунците даде информация около младия талант

Колумбия остави Испания капо (ВИДЕО)

Красив гол направи разликата в Лондон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки