Реал (Мадрид) ще стряска Челси с Рамос и Азар

Капитанът и белгиецът гласени за титуляри, Тухел никога не е падал от испански отбори

Реал (Мадрид) ще стряска Челси с Рамос и Азар

Челси посреща Реал (Мадрид) тази вечер в мач реванш от полуфиналите на Шампионската лига.

Първият двубой между двата отбора в испанската столица завърши при равенство 1:1, което поне на теория е по-изгодно за лондончани.

Преди седмица на "Ди Стефано" хората на Тухел започнаха двубоя по-активно и заслужено поведоха с 1:0, но Реал Мадрид изравни още преди края на полувремето след красиво изпълнение на Карим Бензема.

През втората част тимовете не предприеха рискове и не се стигна до късни попадения.

Интересното е, че и двата отбора вече отстраниха отбори от държавата на съперника.

Реал се справи с Ливърпул, преди да стигне до Челси, докато лондончани ще се опитат да вземат скалпа на втори мадридски отбор. Вече го направиха с Атлетико във фазата на осминафиналите, а сега идва ред на Белия балет.

Мачът в Лондон днес е последно препятствие преди финала в турския мегаполис Истанбул, който е на 29 май. Със сигурност Реал Мадрид е по-голямото име с огромни традиции на Стария континент, но Челси също има своите поводи за оптимизъм.

Един от тях е, че мениджърът на сините Томас Тухел никога не е губил от испански тимове като треньор. След 1:1 в Мадрид балансът му е 3-4-0 от 7 срещи.

Реал М пък няма победа в последните си 4 гостувания на английски отбори. Все пак „лос меренгес“ са продължавали напред цели 4 пъти в последните си 5 елиминационни сблъсъка срещу тимове от Острова. Единственото изключение бе миналата година срещу Ман Сити.

Ако лондонският тим отстрани Реал, ще се класира на финал в ШЛ едва за трети път в историята си (след 2008 и 2012 г.), докато за Белия балет евентуален спор за трофея ще бъде под №17 в историята на КЕШ/ШЛ.

През уикенда и двата съперника спечелиха мачовете в местните си първенства. Сините от Лондон триумфираха с 2:0 срещу градския съперник Фулъм. Кай Хаверц се отчете с две попадения след много качествени асистенции от Мейсън Маунт и Тимо Вернер. Така лондончани остават в добра позиция за финиширане в Топ 4.

В същото време Реал М надигра с 2:0 Осасуна и на свой ред също запази шансове за атака на титлата в испанската Ла Лига. Зинедин Зидан отново е затруднен с доста кадрови проблеми. Истинска загадка си остава съставът, на който французинът ще разчита за днешния реванш в ШЛ на "Стамфорд бридж". Аут от групата са трима - Лукас Васкес, Баран и Карвахал.

Индикациите са, че Серхио Рамос ще започне като титуляр заедно с Милитао в центъра на защитата. Еден Азар, който дълго време имаше проблеми с контузии, също се очаква да стартира от първата минута срещу отбора, в който прекара най-силните години от кариерата си.

Със сигурност макар и пред празни трибуни визитата на "Стамфорд бридж" ще има по-особена емоционална стойност за белгиеца, а в състава на Реал М има още един бивш играч на Челси - Тибо Куртоа (също белгиец). Откакто Томас Тухел е начело на Челси, сините много трудно допускат голове (11 сухи мрежи от 15 кръга във Висшата лига).

Със сигурност преодоляването на лондонската защита ще бъде голямо изпитание за Карим Бензема и компания, които ще се опитат да стигнат до последния мач в ШЛ за четвърти път под ръководството на Зинедин Зидан. В Истанбул победителят от сблъсъка ще срещне Манчестър Сити, който във вторник вече се класира за първи път в своята история за финала на турнира.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки