ЧЕЛСИ Е НА СЕДМОТО НЕБЕ: Пропусна да разгроми Реал М, но е на финал в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

В спора за трофея "сините" ще срещнат друг английски тим - Мачнестър Сити

ЧЕЛСИ Е НА СЕДМОТО НЕБЕ: Пропусна да разгроми Реал М, но е на финал в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси спечели с 2:0 домакинството си на Реал М и с общ резултат 3:1 се класира за финала в Шампионската лига. На "Стамфорд Бридж" лондончани удариха две греди и изпуснаха куп положения, но все пак вкараха достатъчно, за да стигнат до последния мач от надпреварата, където ще срещнат друг английски тим - Мачнестър Сити.

 

Първият точен изстрел в мача беше дело на Тони Кроос, но не затрудни вратаря на Челси - Менди. Малко по-късно и Куртоа трябваше да се намесва след далечен удар на Нголо Канте. Последваха и още няколко опита за на домакините да застрашат вратата на Реал. Веднъж Вернер опита остро успоредно подаване, но Куртоа пресече.

 

В 18-ата минута футболистите на Томас Тухел стигнаха до попадение, след като Тимо Вернер получи подаване пред вратата на Реал и успя да насочи топката в мрежата. Моментално обаче флагът на страничния съдия бе вдигнат и попадението бе отменено. В 26-атаКарим Бензема получи с гръб топката на границата на наказателното поле, обърна се и стреля технично към далечния ъгъл. Едуар Менди обаче се отчете с впечатляваща намеса и изби топката в ъглов удар.

 

Две след това Челси поведе. Хаверц бе изведен срещу Куртоа и опита да го прехвърли, но топката кацна върху напречната греда, останалия сам на празна врата Вернер я прати с глава в мрежата.

 

В 35-ата минута отново Менди спаси тима си. Бензема получи центриране от Модрич и отклони топката с глава, но вратарят изби в ъглов удар.

 

Още в началото на втората част домакините имаха възможност да удвоят аванса си в резултата, след като топката бе центрирана към Кай Хаверц, който стреля с глава. Късметът обаче за втори път му обърна гръб и той отново нацели напречната греда.

 

Челси продължи да атакува опасно и стигна до нов златен шанс. Мейсън Маунт се озова сам срещу Куртоа, но стреля твърде високо и топката излезе в аут. Малко след това Хаверц бе изведен, но белгийският страж отново съумя да спаси своя тим, отразявайки удара с крак.

 

В средата на частта "сините" от Лондон стигнаха до нов прекрасен шанс, дошъл на контраатака. Този път Канте можеше да удвои аванса за тима си, но Валверде в последния възможен момент се хвърли и блокира удара.

 

Логичното се случи в 85-ата минута. Този път Челси успя да реализира своя шанс. Канте отне топката в противниковата половина и подаде към Пулишич. Американецът задържа отлично топката и видя включващия се на скорост Маунт, който успя да засече подаването му за 2:0.

 

 
ЧЕЛСИ - РЕАЛ МАДРИД 2:0
1:0 Вернер (28)
2:0 Маунт (85)
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЧЕЛСИ: 16. Менди, 2. Рюдигер, 4. Кристиансен, 5. Жоржиньо, 6. Тиаго Салва, 7. Канте, 11. Вернер, 19. Маунт, 21. Чилуел, 29. Аспиликуета, 28. Хаверц
 
РЕАЛ М: 1. Куртоа, 3. Милитао, 5. Рамос, 6. Начо, 7. Азар, 8. Кроос, 9. Бензема,  10. Модрич, 14. Каземиро, 20. Винисиус, 23. Менди

Разширен репортаж

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки