Юнайтед гостува на Рома в протоколен реванш

С оглед резултата от първия мач, тази вечер се очаква манчестърци да играят по-освободено

Юнайтед гостува на Рома в протоколен реванш

Манчестър Юнайтед излиза в голяма степен протоколен реванш от полуфиналите на Лига Европа срещу Рома на "Олимпико" тази вечер от 22,00 часа. Преди седмица "червените дяволи" разгромиха "вълците" с 6:2 на "Олд Трафорд" и днес просто трябва да довършат започнатото и да подпечатат класирането си на финала в Гданск на 26 май. 


Загубата доведе до треньорска смяна в Рома, като настоящият португалски наставник Пауло Фонсека ще бъде заменен след края на сезона от сънародника си Жозе Моуриньо. С оглед резултата от първия мач, тази вечер се очаква английският тим да играе по-освободено и да постигне нов убедителен успех. 


През уикенда Манчестър Юнайтед беше разтърсен от проблеми с феновете, които нахлуха на "Олд Трафорд" и възпрепятстваха провеждането на дербито с Ливърпул. Това неминуемо е повлияло на играчите, които трябва да покажат високо ниво на професионализъм тази вечер. 


Любопитен факт около двубоя е, че тази вечер мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще изпревари по брой мачове начело на "червените дяволи" Жозе Моуриньо, като запише своя двубой номер 145. 


Норвежецът няма да разчита тази вечер на Даниел Джеймс, който е контузен и не отпътува за Рим. Той се присъедини към Антони Марсиал и Фил Джоунс. Така групата за двубоя беше допълнена от младите Амад Диало и Антони Еланга.


В същото време Рома няма какво повече да губи и може поне да се опита да сътвори велик обрат по подобие на този от април 2017 година, когато стигна до 3:0 срещу Барселона и с общ резултат 4:4 се класира на полуфинал в Шампионската лига.


Фонсека няма да разчита днес на стража Пау Лопес, който е с извадено рамо, като се очаква да заложи на Антонио Миранте под рамката. Извън сметките са също Амаду Диавара, Леонардо Спинацола и Жордан Верету. След наказание се завръща Джанлука Манчини, а от първата минута може да започнат бившият кадър на Юнайтед Крис Смолинг и Хенрик Мхитарян. 


Вероятни състави: 


Рома: Миранте, Ибанес, Смолинг, Манчини, Карсдорп, Кристанте, Диавара, Перес, Пелегрини, Мхитарян, Джеко. 


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Байи, Магуайър, Телес, Фред, Мактоминей, Рашфорд, Фернандеш, Погба, Кавани. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки