Кака: Ибрахимович ще реши дербито с Ювентус

Бразилецът стиска палци на Милан да влезе в Шампионската лига

Кака: Ибрахимович ще реши дербито с Ювентус

 Славният плеймейкър на Милан - Кака говори за предстоящото ключово за “росонерите” дерби срещу Ювентус в борбата им за завръщане в Шампионската лига. Също така той даде своето мнение за качеството на отбора на Стефано Пиоли и коментира легендарния си статут в италианския гранд.

 

“Съжалявам, че аз съм последният реализатор на Милан в Шампионската лига, но от друга страна ми харесва, защото винаги е било добър спомен. Нямам търпение Милан да се върне в турнира, за да викам за отбора, който да спечели още един трофей. Много сме близо. Остават четири трудни мача, включително и много важния срещу Юве на Андреа Пирло. Милан са способни да победят Юве и да се върнат в ШЛ. На това се надявам, както и всички фенове на отбора. Ако Златан Ибрахимович, който прави силен сезон, играе, от него зависи да изведе отбора до победата срещу Ювентус и да го вкара в ШЛ. Сравнение между Ибра и Кристиано Роналдо? Виждам мач между два тима, които разполагат с голям талант и страхотни играчи. Двамата ще бъдат с основна роля, но има много външни фактори, които ще заредят отборите. Какви са спомените ми за това дерби? Първият ми мач между Юве и Милан в Торино в годината, в която спечелихме Скудетото. Има и други като това на “Сан Сиро”, в което вкарах със задна ножица, както и това с фала на Фабио Канаваро, с който можехме да спечелим първенството. Имам хубави спомени. Да играя в този двубой винаги е било огромно удоволствие.

Този сезон успях да изгледам доста мачове, не само тези на Милан, които са ми приоритет. Видях един много приятен тим, който започна кампанията доста силно. Нормално е заради младата възраст на отбора той да губи някои мачове накрая. Сега е нужен малко повече опит от футболисти като Ибра, които могат да покажат подкрепата си към младите играчи. В нашия Милан имаше комбинация от младост и опит. Сега виждам един много силен тим. Радвам се за Ибра и за Паоло Малдини, който работи не само за настоящето, но и за бъдещето. Стефано Пиоли е много добър, защото знае как да извлече най-доброто от всеки футболист. Сега се намираме в решаващ момент. Надяваме се, че отборът ще успее да извлече най-доброто от този значим сезон.

 

 

Много съм щастлив, че съм модел за пример за всички - както за тези, които искат да са футболисти, така и за тези, които желаят да сбъднат мечтите си. Това ме изпълва с гордост. Историята ми с Милан е наистина уникална. Спя спокойно, защото мога да предам на тези момчета това, което съм преживял. Много ми липсвате, обичам ви, надявам се скоро да мога да се върна в Италия и да гледам мачовете на “Сан Сиро” с вас. Не мога да опиша какво означава да бъда символ на Милан. С отминаването на годините можеш още малко да усещаш това, което си преживял. Когато гледам мачовете, аз казвам: “Преди време този град беше наш”. Това беше много специален период в моя живот. Финално обръщение? Форца Милан завинаги! Успех на момчетата срещу Ювентус. Надяваме се скоро да ги видим в Шампионската лига”, заяви Кака за клубния канал в Twitch.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки