Мартинес призна, че е бил на крачка от Барселона

Аржентинецът смята, че оставането му в Интер е бил правилният ход

Мартинес призна, че е бил на крачка от Барселона

 Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес призна, че миналото лято е бил на крачка от трансфер в Барселона, но тежката финансова ситуация на каталунците не им позволила да привлекат 23-годишния играч, чиято откупна клауза е в размер на 111 млн. евро. Аржентинският национал също така разкри, че сънародникът му в “Албиселесте” и суперзвезда на “блаугранас” Лионел Меси се е поинтересувал как вървят преговорите между клубното ръководство и сънародника му.

 

“Наистина бях много близо до това да премина в Барселона. Те обаче имаха финансови проблеми, сделката не се осъществи и останах в Интер. За щастие, това решение се оказа правилното особено предвид факта, че спечелихме Скудетото. Просто е невероятно да триумфираш с титлата в толкова голям кулб. Меси? Попита ме как вървят преговорите, нищо повече”, сподели Лаутаро пред ESPN.

Голмайсторът също така призна, че е бил потърсен от Реал Мадрид още докато е бил юноша в Расинг. “Реал Мадрид наистина дойдоха за мен два пъти, когато бях в юношеските формации на Расинг, но тогава исках първо да изградя име в аржентинския футбол и да направя трансфер в Европа едва когато съм готов. Силно мечтая един ден да се завърна в Расинг. Феновете на отбора са също толкова луди и страстни като тези на Интер”, допълни голмайсторът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки