Хамилтън най-бърз във втората тренировка в Барселона

Той остави зад себе си Валтери Ботас и Шарл Леклер

Хамилтън най-бърз във втората тренировка в Барселона

 Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън завърши петъчния ден от уикенда за Гран При на Испания с най-доброто време, след като оглави класирането във втората свободна тренировка на „Каталуния“.

Британецът направи своята най-бърза обиколка за 1:18.170 по време на квалификационните симулации в средата на сесията, като по този начин той бе с 0.139 секунди по-бърз от своя съотборник Валтери Ботас. Финландецът, който спечели първата тренировка по-рано днес, бе с по-доброто време след първите излизания със среднотвърдите сликове на Пирели, но подобри своето темпо с малко повече от десета когато сложи меките. В същото време Хамилтън успя да намери близо три десети с меките смеси и така завърши деня с топ времето.

Трети в класирането след края на втори час за подготовка се нареди пилотът на Ферари Шарл Леклер, който бе с 0.165 по-бавен от Ботас. С постижението си в следобедната сесия, монегаскът затвърди силната форма на Скудерия край Барселона, след като сутринта той и съотборникът му Карлос Сайнц-младши завършиха на половин секунда зад Ботас, въпреки че постигнаха своите резултати с по-твърди сликове. Във втората сесия испанецът допусна лека грешка в своята най-добра обиколка и така се нареди на осмо място с пасив от 0.504 спрямо Хамилтън.

Добро впечатление в края на втората сесия напри и отборът на Алпин, чиито пилоти Естебан Окон и Фернандо Алонсо се наредиха четвърти и пети, като зад тях остана дуото на Алфа Таури Пиер Гасли и Юки Цунода. Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес затвориха позициите в топ 10, след като и двамата не успяха да направят чисти квалификационни обиколки. Нидерландецът дори тотално се отказа от своята симулация и така остана с резултата си от първото си излизане със среднотвърдите гуми.

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки