Реал Мадрид продава Азар през лятото

"Белия балет“ е готов да се раздели с белгиеца за около 50 милиона евро

Реал Мадрид продава Азар през лятото

Ръководството на Реал Мадрид обмисля да се раздели с Еден Азар, съобщава изданието „Marca“. "Белия балет“ е готов да продаде белгиеца за около 50 милиона евро. Парите, които ще получи от продажбата му, президентът на Реал Флорентино Перес ще ги инвестира в покупката на нападателя на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, допълва пък „Mundo Deportivo“.


„Marca“ пише, че от Реал са много разочаровани от представянията на 30-годишния техничар, а поведението му след отпадането от Челси в полуфиналите на Шампионска лига е „смазало“ ръководството на столичани. Както е известно белгиецът, който играеше за „сините“ от 2012 до 2019 година, поздрави и прегърна на терена веднага след мача Курт Зума и Едуард Менди. Но не беше само това - Азар започна да се смее, разговаряйки с играчите на Челси, и беше очевидно, че не му пука от отпадането на неговия тим от ШЛ.


Азар беше взет в Реал с идеята да замести суперзвездата Кристиано Роналдо, който отиде в Ювентус. Белгиецът обаче напълно се провали в тази си роля. Контузиите също оказаха влияние върху представянето му. През миналия сезон той взе участие в само 22 мача, а през тази кампания двубоите му са още по-малко - 18 до момента, като има и три попадения. Затова от Реал са готови да изсушват оферти за него през лятото. 


30-годишният играч пристигна в Реал Мадрид за около 100 милиона евро през лятото на 2019 година. До края на сезона в Испания стават четири кръга и, ако Азар помогне на тима да защити титлата си в Ла Лига, може решението за негов трансфер да бъде преосмислено.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки