Добрата форма на Сасуоло продължава (ВИДЕО)

"Неровердите" победиха Дженоа с 2:1

Добрата форма на Сасуоло продължава (ВИДЕО)

Сасуоло записа пета победа в последните шест кръга в италианската Серия А и измести поне временно Рома от седмата позиция в класирането. "Неровердите" победиха Дженоа с 2:1 като гости в двубой от 35-ия кръг на първенството. Пет минути преди края съставът на Роберто Де Дзерби уверено водеше с два гола, но в края за малко да допусне изравняване. 


Две решения на съдийската бригада бяха ключови през първото полувреме. В 14-ата Джакомо Распадори изведе Сасуоло напред, но от Дженоа настояваха за нарушение при отнемането на топката, откъдето тръгна акцията за попадението.


Главният рефер и колегите му от ВАР обаче прецениха, че такова не е имало и голът остана. В 28-ата домакините изравниха чрез Миха Зайц, но този път беше маркиран фал на футболист на Дженоа секунди по-рано и попадението не беше зачетено. 


Изключителна грешка на отбраната на “грифоните” в 66-ата позволи на Доменико Берарди да удвои преднината на Сасуоло. 


Дженоа намали в 85-ата чрез Давиде Дзапакоста, а в последните секунди отново той шутира много опасно и беше близо до втори гол. Домакините остават на 5 точки от зоната на изпадащите, но са с двубой повече от Беневенто, който е първи под чертата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки