МегаМилан отнесе Ювентус в Торино и спечели златната битка за Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Росонерите" изпуснаха разгром на "Алианц Стейдиъм" и гледат по-убедено към топ 4

МегаМилан отнесе Ювентус в Торино и спечели златната битка за Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милан успя да постигне звучна победа с 3:0 срещу Ювентус при гостуването си от 35-ия кръг на Серия А в дербито на Италия тази вечер и направи огромна крачка към финиширане в топ 4 на Калчото този сезон. 

"Росонерите" можеха да победят още по-убедително, но Франк Кеси изпусна дузпа през второто полувреме.

Срещата започна добре за домакините, като в 4-та минута Де Лихт можеше да отбележи, но ударът му беше блокиран от Тео Ернандес. В 21-та пък Браим Диас получи в наказателното и пробва изстрел в близкия ъгъл, но покрай вратата. 

Мачът отиваше към 0:0 на почивката, но в първата минута на добавеното време гостите удариха първи. След центриране от пряк-свободен удар Шчезни излезе неразчетено и изпусна топката, тя стигна до Диас, който се освободи за стрелба и прати по страхотен начин топката в горния десен ъгъл на празната врата, като Киелини дори скочи, но не успя да избие с глава. 

След почивката Милан прие леко играта в своята половина, но беше готов да атакува на контраатака. При една такава топката отново се озова в Диас, който стреля, но Киелини блокира кълбото с ръака. Паоло Валери се консултира с ВАР и веднага посочи бялата точка. На 11-те метра застана безгрешният Франк Кеси, но този път Шчезни беше на ниво и спаси удара, за да запази надеждите на домакините. 

В 66-та минута пък Златан Ибрахимович получи контузия и се наложи Анте Ребич да влезе на негово място. Само 12 минути по-късно хърватинът остави отпечатъка си в мача. Той получи топката на около 20 метра от вратата и с мощен изстрел оплете кълбото в горния десен ъгъл на Шчезни, който не помръдна. 

В 82-та минута "росонерите" оформиха класическата си победа. Хакан Чалханоглу центрира от пряк-свободен удар, а в наказателното поле най-високо се извиси Фикайо Томори, който прати топката във вратата за първото си попадение с червено-черния екип.

Така Милан събра 72 точки и се изкачи на третото място в класирането, докато Ювентус остава пети с 69 и трябва да се надяват на сериозни спъвания на Аталанта, Наполи и днешния си съперник, за да намерят място в Шампионската лига идния сезон.

Ювентус - Милан 0:3
0:1 Браим Диас 45+1
0:2 Анте Ребич 78
0:3 Фикайо Томори 82

Стартови състави:

Ювентус: Шчезни, Де Лихт, Киелини, Алекс Сандро, Куадрадо, Киеза, Рабио, Маккени, Бентанкур, Мората, Роналдо

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Кеси, Бенасер, Салемакерс, Чалханоглу, Диаз, Ибрахимович

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки