Солскяер призова феновете да се въздържат от нови протести и насилие

„Играем с Лестър и Ливърпул, ще дадем всичко, за да дадем повод на привържениците да празнуват“

Солскяер призова феновете да се въздържат от нови протести и насилие

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призова феновете на отбора да се въздържат от повторни протести срещу собствениците семейство Глейзър преди пренасрочения за четвъртък мач с Ливърпул.

Срещата на "Олд Трафорд" трябваше да се играе на 2 май, но заради безредици около и на стадиона, предизвикани от привържениците на "червените дяволи", бе отложена. По време на демонстрациите пострадаха шестима полицаи.

Според британските медии обаче феновете готвят нова вълна от протести, заради което е засилено полицейското присъствие както преди мача в четвъртък, така и преди този тази вечер с Лестър Сити.

"Мерките за сигурност бяха преразгледани и мисля, че можем да овладеем нови протести. Ако има такива, нека те бъдат сведени до скандирания, а не до насилие", каза Солскяер.

"Ние сме готови да ги изслушаме, футболистите искат да играят. Изправяме се срещу Ливърпул и искаме да победим, разбира се, както и Лестър преди това. Ще направим всичко, за да дадем повод на феновете ни да празнуват представянето ни на терена", коментира още норвежецът.

Манчестър Юнайтед е втори след изиграването на 34 кръга във Висшата лига със 70 точки, на 10 зад лидера Манчестър Сити, който има и мач повече.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки