Хебър капитулира с трето поредно реми във Втора лига (ВИДЕО)

Добруджа остана на минути от победата в Пазарджик

Хебър капитулира с трето поредно реми във Втора лига (ВИДЕО)

Хебър на практика загуби битката за участие в елита догодина с трето последователно равенство във Втора лига.

Този път тимът фиксира 1:1 в Пазарджик с борещия се за оцеляване Добруджа в мач от 32-ия кръг, след като се спаси от загуба 7 минути преди края на редовните 90.

Тогава точен бе Йордан Тодоров, след като в 61-ата Цветан Илиев откри за гостите от дузпа.

Срещата на "Георги Бенковски" не започна на високи обороти и още в 15-ата минута Красимир Илиев от домакините напусна контузен.

Вместо него се появи Георги Каракашев, а 7 по-късно Евгени Игнатов стреля, но стражът на Добруджа Димитър Илиев спаси. След малко повече от половин час игра Тодор Чаворски погледна смело напред, след което шутира, но прати топката високо над вратата. В 37-ата минута Чаворски отново застраши вратата на Илиев, но изстрелът отиде встрани.

След час игра Каракашев фаулира Ерик Почански в наказателното поле на Хебър и реферът посочи бялата точка за тима от Добрич. Зад топката застана Цветан Илиев, който с лекота прати топката в долния десен ъгъл на Дебърлиев - 1:0 за Добруджа.

Двадесет минути преди края Милен Николов бе намерен в наказателното поле на Добруджа и отправи удар от малък ъгъл, но топката прелетя над вратата, пазена от Димитър Илиев.

В 77-ата минута гостите организираха страхотна контраатака, която обаче не завърши с попадение. Иван Минков бе изведен зад отбраната на Хебър, която вече се бе настанила високо на терена в опита си да помогне за реализирането на изравнителен гол. Минков напредна с топка в крака и шутира по земя към вратата на домакините, ала прекалено леко, за да затрудни Дебърлиев, който спаси.

Седем минути преди края домакините изравниха резултата чрез Йордан Тодоров. Натискът на "зелените" даде резултат и те стигнаха до изравняването. Милен Николов получи вляво топката и достави веднага центриране в наказателното поле на Добруджа, което беше остро. Той намери Тодоров, а неговото засичане на топката бе достатъчно добро, за да влети топката в гостуващата врата - 1:1.

След равенството Хебър събра 45 точки и остава шести във временното класиране, докато Добруджа е на 14-о място с 27 в своя актив. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки