ИСТОРИЧЕСКО! ЦСКА разгроми неадекватен Лудогорец на "Армията" - 4:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кирил Десподов с ужасяваща вечер, псуван и обиждан от феновете цял мач

ИСТОРИЧЕСКО! ЦСКА разгроми неадекватен Лудогорец на "Армията" - 4:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА постигна победа с 4:1 срещу Лудогорец в дербито на 29-ия кръг в efbet Лига, изиграно на "Българска армия" тази вечер. 

"Армейците" бяха далеч по-добрият отбор на терена и заслужено взеха трите точки, които ги изведоха еднолично на второто място в класирането. Това пък е най-тежкото поражение на Лудогорец в историята им в efbet Лига. ЦСКА пък за пръв път в съперничеството им успя да победи разградчани на "Българска армия" в мач от първенството.

ЦСКА започна срещата, владеейки повече топката от своя съперник. "Червените" опитваха висока преса спрямо отбраната на "орлите" в началния етап от срещата и след само четири минути игра поведоха в срещата. Греъм Кери достави топката на близката греда от корнер за Юрген Матей. Сисиньо нямаше абсолютно никакъв шанс да противодейства в тази ситуация на снажния нидерландец, който с глава зарадва феновете на "червените" на "Армията" - 1:0.

Домакините от София създадоха добра възможност след четвърт час игра. Федерико Варела проби отдясно по нападението на ЦСКА и достави центриране за Бисмарк Чарлс. Ганаецът отигра с глава, но Кахлина внимаваше и улови. Гостите стигнаха до ъглов удар в 18-ата, а Десподов достави перфектна топка за Жосуе Са. Бранителят на разградчани я намери с главата си, но я прати край левия страничен стълб на Бусато - аут. 

Лудогорец чувствително вдигна оборотите на "Армията" и в 25-ата бе много близо до това да изравни резултата в София. Кирил Десподов се премести отляво и намери нужното пространство, за да развие своята скорост. Крилото премина край Иван Турицов и стреля по земя от наказателното поле на домакините, ала топката премина край левия страничен стълб на Бусато. Кешеру също опита да я засече с шпагат, но малко не достигна на румънеца да стори това.

В 28-ата минута пък Джером Синклер отново се озова вдясно по атаката на ЦСКА и видя прекрасно оставения непокрит свой съотборник Амос Юга в наказателното поле на шампиона. Халфът стреля веднага, но прекалено леко, за да затрудни Кахлина, който спокойно улови. Миг по-късно Греъм Кери тръгна отляво и реши сам да завършва нападението. Топката рикошира в крака на Жосуе Са, след което се наложи и на Кахлина да докосва встрани, за да изкара топката в ъглов удар. Пет преди края на първата част Светослав Дяков даде страхотен пас към Клаудиу Кешеру. Румънецът овладя с гръб към вратата на ЦСКА, завъртя се и отправи удар към вратата на домакините, но за негово нещастие тя отиде встрани.

В 42-ата минута Бисмарк Чарлс се пребори вдясно със Сисиньо и подаде успореден пас за Амос Юга. Снажният халф на "червените" видя вляво Греъм Кери, който шутира през бранител на Лудогорец, но встрани от вратата на Кахлина.

Втората част стартира магнетично за домакините, по подобие на първото полувреме. В 54-ата минута "червените" удвоиха своя актив срещу Лудогорец. Амос Юга раздаде наляво за Греъм Кери, който скочи и с глава изведе Чарлс между централните защитници на "орлите". Ганаецът сложи десния си крак и прати топката в разградската врата за 2:0.

В 60-ата минута Лудогорец се върна в мача. След чудесен пас на Кирил Десподов през центъра, Сисиньо остана очи в очи с Густаво Бусано. Десният защитник го финтира и на празна врата реализира.

Но само две минути по-късно ЦСКА отново реализира. Варела центрира от свободен удар в близост до корнера от дясно по атаката на "червените". Топката стигна до Мено Кох, който подобно на Юрген Матей в началото на мача бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле. Той стреля с глава и преодоля Кахлина, топката като че ли му се хлъзна по ръкавиците и влезе в мрежата.

В 66-ата минута Кирил Десподов изпълни два поредни ъглови удара от ляво по атаката на Лудогорец. Но феновете на ЦСКА започнаха да хвърлят предмети по него, дори и седалка полетя към него. Третият пореден корнер пък бе изпълнен от друг играч на "орлите". А след няколко минути "орлите" спечелиха още един корнер, този път от другата страна, а ядосаните на Десподов феновете притичаха бързо, за да продължат да го нападат.

В 83-ата минута пък Георги Кабаков даде на четвъртия съдия Георги Иванов камък хвърлен на терена.

В последната минута на редовното време Мавис Чибота си изпроси червен картон, след като първо изрита съперник в гръб, за което му беше показан жълт картон, а след това изрази бурно претенциите си за забавяне на играта и Георги Кабаков му показа за втори път жълтия цвят.

В петата минута на продължението пък ЦСКА получи и дузпа след нарушение срещу Жорди Кайседо, който сам се нае да я изпълни и оформи крайното 4:1.

ЦСКА - Лудогорец 4:1
1:0 Юрген Матай 4
2:0 Бисмарк Чарлс 54
2:1 Сисиньо 60
3:1 Мено Кох 62
4:1 Жорди Кайседо 90+5

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Матей, Кох, Варела, Кери, Вион, Бисмарк Чарлс, Турицов, Тиаго, Юга, Синклер

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо,
 Жосуе Са Терзиев, Дяков, Оливие Вердон, Баджи, Кешеру, Текпетей, Янков



90+5 Край на мача!

90+5 ГООООЛ за ЦСКА! Кайседо изпълни отлично наказателния удар и оформи крайното 4:1

 


90+5 - Дузпа за ЦСКА! Жорди Кайседо е фаулиран от Оливейра в наказателното поле!

90 - Мавис Чибота си изпроси червен картон, след като първо изрита съперник в гръб, за което му беше показан жълт картон, а след това изрази бурно претенциите си за забавяне на играта и Георги Кабаков му показа за втори път жълтия цвят.

66 - Неприятни сцени, след като Десподов е замерян с всякакви предмети докато изпълнява два поредни корнера.

62 - ГОООЛ за ЦСКА! Феде Варела центрира по отличен начин от пряк-свободен удар, а в наказателното поле Мено Кох надскочи всички в зелено и прати топката в мрежата на гостите!

60 - ГОООЛ за Лудогорец! Сисиньо получи отличен пас зад гърба на защитата от Десподов, преодоля Бусато и прати топката в мрежата на ЦСКА. Проверката на ВАР показа, че крайният бранител на гостите е бил в редовно положение и попадението беше зачетено.

54 - ГООООЛ за ЦСКА! Бисмарк Чарлс матира Кахлина за втори път този мач. Нападателят на "армейците" отигра високо подаване към него от въздуха и с прецизен изстрел прати топката в десния ъгъл на вратата.


53 - Сотириу, който влезе като резерва на почивката, получи контузия и Сантана влиза на негово място

46 - Начало на втората част, а над София вече се излиза сериозен дъжд

45+1 Край на първото полувреме

40 - Жосуе Са няма да може да продължи мача, след като лекарският щаб показа, че той има контузия

27 - Десподов проби по отличен начин по левия фланг. Крилото чукна топката и я подаде веднага с левия крак в малкото наказателно поле. Там Клаудиу Кешеру се хвърли на шпагат, но не успя да засече топката във вратата на ЦСКА

18 - Жосуе Са пробва удар с глава по посока на Бусато, но топката прелита покрай целта

17 - Терзиев за малко да прати топката в собствената си врата под напрежение от Бисмарк, но защитникът все пак чисти в корнер

15 - Бисмарк Чарлс опита изненадващ удар с глава, но Кахлина улови спокойно

4 - ГООООЛ за ЦСКА! Юрген Матай отново вкарва за "армейците", след като засече центриране на Кери от корнер и на първа греда матира Кахлина с отличен удар с глава!

1 - Начало на мача в София!

0 - Тиаго Родригес записва рекорд днес. Португалецът изиграва 115-ия си мач с ЦСКА, което го прави чужденецът с най-много срещи с екипа на "черените", изпреварвайки Маркиньос, който има 114.
 

 

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки