Бербатов разкритикува Солскяер

"Хората, свързани с Юнайтед, ще се радват Роналдо да се върне", споделя бившият нападател

Бербатов разкритикува Солскяер

Бившият национал Димитър Бербатов отправи критики към мениджъра на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер. Рекордьорът по голове за националния отбор на България не остана доволен от промените на норвежеца, които доведоха до загуба от Лестър във вторник.

"Червените дяволи" трябва да изиграят 3 мача в рамките на пет дни, а днес се изправят срещу Ливърпул. четири трофея и десет изиграни финала. Рурци грабнаха отличието през 2017 година, а две години по-късно РБ изигра единствения си финал, но загуби тежко с 0:3 от Байерн Мюнхен.

"Не мога да се съглася с толкова много промени за Юнайтед за мача с Лестър. Разбирам, че имат голям състав и много играчи трябва да играят, че има нужда от ротанции. Беше хубаво да видя в игра Хуан Мата, Брендън Уилямс и Дони ван де Беек, но според мен това не беше правилният момент за толкова промени", коментира Бербатов в седмичната си рубрика. 

"Понякога, когато не играеш с месеци и получаваш по 5-10 минути от време на време, а изнеднъж си титуляр срещу солиден отбор като Лестър, няма да изиграеш най-добрия си мач. Когато това се случи, очевидно съперникът ще се възползва. Исках да видя Юнайтед да се бори със Сити до края, но разбирам, че има и финал за Лига Европа, за който трябва да се готви.

Сити е в силна позиция с толкова много качество в състава. Три титли в рамките на четири години е голямо постижение, което показва постоянство и амбиция. Юнайтед имат основа, която изградиха при Оле. Бавно, но сигурно, те могат да се борят със Сити, но ако поправят грешките от този сезон. Най-големият проблем бе, че прекалено често изоставаха в мачовете. Те се справиха добре и спечелиха много от тези срещи, но, както видяхме срещу Лестър, не винаги това се случва. 

Манчестър Сити напълно заслужено спечели титлата този сезон. Започнаха бавно, но след това, особено последните два месеца, много вдигнаха нивото и никой не бе достатъчно силен да им се противопостави. Юнайтед все още води с 20 титли и Сити има да извърви дълъг път, за да ги настигне. Ще бъда много стар, когато те се доближат до този рекорд", допълни бившата девятка на Ман Юнайтед. 

Той похвали специално защитника на Ман Сити Рубен Диас и сподели, че е щастлив от новия договор на Едисон Кавани: "Много се радвам, че Едисон Кавани подписа нов договор, той го заслужава. Не го получи заради името и репутацията си, а защото се доказа на терена. Когато си достатъчно добър на определена възраст, знаеш, че ако играеш, ще покажеш това, което можеш.

Аз бях в подобна ситуация в Монако. Отидох за шест месеца, когато Фалкао се контузени. Играх, защото бях уверен във възможностите си и след това те ми дадоха още една година. Сега въпросът е дали Юнайтед ще купи още един централен нападател. Според мен с новия договор на Кавани те нямат нужда от друг нападател. Ако купят Хари Кейн, удължаването на контракта на Кавани би било странно. Той не е подписал да седи на пейката и да играе от време на време. Скот Паркър е отличен треньор. Виждал съм лично на тренировъчното игрище как се държи. Големият въпрос за мен е дали ще остане, ако Тотнъм го повика. За Фулъм няма да бъде лесно да го задържи." 

Бербатов изрази разочарование от отпадането на бившия му отбор Фулъм от Висшата лига: "Тъжно ми е да видя бившия ми отбор Фулъм да изпадне и начинът, по който те вървят ту нагоре, ту надолу през последните години е проблем. Успяха да се върнат във Висшата лига и работиха толкова много този сезон, но не успяваха да вкарват достатъчно голове. Обичам Фулъм, но мисля, че трябва сериозно да погледнат състава, за да сигурно, че когато се върнат в елита, ще останат.

Бербатов коментира и ситуацията около суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо. От известно време усилено се говори, че португалската звезда ще напусне "бианконерите", които правят разочароващ сезон и могат да не успеят да завършат в топ 4. 

"Ювентус има известни проблеми в момента. Изглежда, че може да пропуснат Шампионската лига. Четох, че ако това се случи, Кристиано Роналдо ще напусне. Сигурен съм, че хората, свързани с Юнайтед, ще се радват да се върне. Той е на 36 години, но с неговата форма, не виждам проблем, ако иска да се върне", сподели Бербатов. 

"Мисля, че той ще търси ново предизвикателство на ново място. Той имаше успехи в Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус, така че може да иска да отиде в нов клуб, където да се докаже, но може и да предпочита да се върне в Юнайтед за година-две. Спортинг стана шампион на Португалия и това е друга възможност за него", допълни той.

 
Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки