НАДЕЖДАТА Е ЖИВА! Етър надви Ботев (Вр) с 2:0 и мечтае за оцеляване (ВИДЕО+СНИМКИ)

Боруков и Кнежевич донесоха победата, два червени картона на "Ивайло"

НАДЕЖДАТА Е ЖИВА! Етър надви Ботев (Вр) с 2:0 и мечтае за оцеляване (ВИДЕО+СНИМКИ)

Етър запази шансовете си за оставане във футболния елит на България.

Това стана факт, след като „болярите“ победиха с 2:0 гостуващия Ботев (Враца) в плейофен мач от Втората осмица в efbet Лига и събраха 25 точки, с една повече от вече последния Монтана и с 3 по-малко от врачани. 

Момчетата на Александър Томаш спечелиха с попадения в края на двете полувремена, дело на Преслав Боруков (43) и на резервата Ловре Кнежевич (90+2).

Началните минути не предложиха голови положения. Играта бе равностойна като Етър имаше териториален превес, докато гостите разчитаха предимно на контраатаки.

Първата добра възможност в двубоя се откри пред Алдаир Ферейра. В 26-ата минута той проби добре и стреля опасно по диагонала, но прати топката във външната част на мрежата. 

Ботев отвърна скоро след това с първия си точен изстрел, дело на Мартин Николов, но Христо Иванов бе на своя пост и спаси. 

В 37-ата минута домакините имаха късмет, защото Петър Атанасов можеше на два пъти да открие резултата. Той се озова сам срещу вратаря на Етър, който отрази в корнер, а след центрирането отново Петър Атанасов стреля силно, но топката срещна напречната греда.

След това в сила влезе правилото за пропуските във футбола и точно преди почивката „виолетовите“ откриха резултата. Това стана след центриране от статично положение и лоша намеса на Атанас Зехиров в защита.

Той подари топката на Преслав Боруков, който отблизо не сгреши и зарадва феновете на Етър. Те се забавляваха с песни и димки на почивката, а наставникът на гостите Веселин Великов предприе двойна смяна и това даде резултат.

Скоро след подновяването на играта Венцислав Керчев вкара гол, който обаче справедливо бе отменен заради засада. 

В 52-ата минута пък Юлиан Ненов пропусна да накаже груба грешка на Здравко Илиев, стреляйки встрани от вратата. В 78-ата пък именно Здравко Илиев изведе Кольо Станев, който центрира към Меси Мезу, но последният не успя да нанесе добър удар.

Шест минути преди края на редовните 90 пък напрежението на терена се покачи, след като Петър Атанасов бутна падащ съперник и после бе хванат за гърлото от Хосе Кордоба. Това доведе до червени картони и за двамата футболисти.

В добавеното време на срещата пък появилият се малко преди това хърватин Ловре Кнежевич вкара майсторски гол, за да подпечата успеха на Етър след пас на Кольо Станев.

Така Етър продължава да мечтае за оцеляване и ще срещне Монтана в следващия си двубой, който също трябва да спечели, докато Ботев (Враца) ще играе със Славия.

ЕТЪР – БОТЕВ (ВРАЦА) 2:0
1:0 Преслав Боруков (43)
2:0 Ловре Кнежевич (90+2)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЕТЪР: 1. Христо Иванов (к), 83. Алдаир Ферейра, 44. Божидар Кацаров, 84. Здравко Запрянов,17. Ивей Натаниел, 26. Мариян Иванов, 7. Милчо Ангелов, 99. Преслав Боруков, 16. Симеон Мечев, 3. Хосе Кордоба, 23. Христофор Хубчев;

Треньор: Александър Томаш;

БОТЕВ (ВРАЦА): 33. Красимир Костов, 37. Венцислав Керчев, 5. Костадин Ничев, 81. Атанас Зехиров, 77. Мартин Николов, 24. Алассане Н`Диайе, 6. Даниел Гаджев (к), 17. Чавдар Ивайлов, 94. Юлиан Ненов, 10. Петър Атанасов, 20. Дориан Христовски;

Треньор: Веселин Великов.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки