В ИТАЛИЯ: Аталанта едва не изпусна спечелен мач, но си гарантира Шампионска лига догодина (ВИДЕО+СНИМКИ)

По същото време Специя на Андрей Гълъбинов си гарантира мястото в Серия А за догодина

В ИТАЛИЯ: Аталанта едва не изпусна спечелен мач, но си гарантира Шампионска лига догодина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Аталанта си гарантира място в следващото издание на Шампионската лига, след като кръг преди края на Серия А изкова железен аванс пред петия Ювентус и със сигурност ще финишира в топ 4. 

Бергамци победиха с 4:3 Дженоа при гостуването си от 37-ия кръг, но успехът им не дойде никак лесно и накрая дори можеха да си тръгнат само с точка от мача.

Срещата в Генуа започна отлично за гостите и след само 9 минути те поведоха. Дуван Сапата завърши перфектно атака на бергамаските. В 27-та колумбиецът намери Малиновски, който имаше огромно пространство, за да реализира за 0:2. 

В самия край на полувремето Робин Госенс получи центриране пред вратата на Дженоа и от близка дистанция с глава наниза трети гол за гостите. След почивката обаче дойде огромен трилър. В 49-та Дженоа намали изоставането си. Шумородов направи невероятен рейд между няколко защитника в бяло и сам завърши отличната атака. В 52-та минута обаче Пашалич върна аванса от три гола за своя тим, след като се ориентира много добре в наказателното поле. 

В 67-та минута обаче Дженоа получи право да изпълни дузпа след игра с ръка в наказателното на Аталанта. Зад топката застана Горан Пандев, който беше безпогрешен.

Пет минути преди края Шумородов беше намерен от Пандев и успя да реализира от малък ъгъл за 3:4! В края Дженоа можеше да стигне до равния, но изпълни разочароващо пряк-свободен удар. 

Така Аталанта със сигурност ще завърши в топ 4, след като има шест точки аванс пред петия Ювентус и вече три пред третия Милан, който играе своя мач от кръга утре. 

По същото време Специя победи като домакин Торино с 4:1 в много важен мач в битката за оцеляване. В 19-та минута Рикардо Сапонара изведе отборът на Андрей Гълъбинов напред в резултата, а в 41-та от дузпа Нзола удвои аванса на своя тим. 

Веднага след почивката обаче Специя върна жеста и сам направи дузпа, която пък Андреа Белоти реализира за Торо. Домакините обаче добавиха нови два гола на сметката си. Първо в 74-та Нзола бе точен след като засече центриране на Маркиза, а в 85-та минута всичко беше решено с гол на Ерлик с глава. Т

Така Специя се изкачи на 15-то място в класирането с 38 точки и официално си гарантира мястото в елита догодина, докато Торино остава на четири над опасната зона с 35 и ако Беневенто не победи Кротоне утре, също ще е спокоен за мястото си в Серия А.
 

Специя - Торино 4:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки