Сензациите в пресата: Берое взима още четирима, отварят 40% от стадиона за финала

Двама бранители са минали кота 20 в Левски, ЦСКА ще получи поне 9000 билета и още…

Сензациите в пресата: Берое взима още четирима, отварят 40% от стадиона за финала

Сензациите в спортната преса днес, неделя, 16 май 2021 година:

„Тема спорт“: Берое взима още четирима

Берое ще вземе още четирима нови играчи, пише "Тема Спорт". Както е известно, до момента клубът има подписани предварителни договори с други четирима - двама българи и двама чужденци. Родните играчи са капитанът на Царско село Реян Даскалов и крилото на Ботев (Враца) Даниел Генов. Единият иностранец е малийският полузащитник Абубакар Ибрахим Тунгара. Засега името на другия чужденец се пази в тайна. Знае се само, че и той идва като свободен агент и е защитник. Новият наставник Петър Колев иска да вземе още двама бранители, вратар и халф. Вероятно с тях ще бъде сложен край на лятната селекция. Треньорът ще гради почти изцяло нов състав при заралии. Той вече обяви, че от настоящия състав има само 11 играчи с договори. От втородивизионния Янтра (Габрово) ще бъдат отзовани вратарят Иван Гошев и Стоян Иванов, които са под наем, както и Валентин Иванов от Черноморец (Бургас). С въпросните 8 попълнения, които се очакват, специалистът ще разчита на група от 22-ма футболисти за следващия сезон. За вратарския пост заралии следят няколко опции. Една от тях е бившият вратар на ЦСКА и Черно море Георги Китанов. Преди дни той напусна румънския втородивизионен Петролул (Плоещ) и вече е свободен агент. Както е известно, Берое се разделя с Генадий Ганев, а Душан Перниш обяви, че ще сложи край на кариерата си след края на сезона, въпреки че от тима се опитват да го разубедят да остане поне за есенния дял. Според запознати новите четирима играчи ще са българи. Берое вече анонсира смяна на курса, като от тима ще си тръгнат скъпоплатените чужденци.

„Мач Телеграф“: Двама бранители са минали кота 20 в Левски

Само двама бранители на Левски са успели да минат кота 20 гола в първенството. Това, естествено, са Николай Илиев и Елин Топузаков.Те са футболистите, които с макар и дефанзивни функции, винаги са имали нюх към гола. При Топчо все пак има и едно наум. Бившият треньор на „сините“ стартира кариерата си като нападател. Елин бе привлечен като такъв на „Герена“ и дебютира като крило. Едва в Благоевград, където А бе пратен под наем, се видя, че май има и ш друг пост, който далеч повече му приляга. Досега в историята на Левски пък само един бранител успя да стане голмайстор на сезона и да засенчи атаката - това е Давид Яблонски. 

„Тема спорт“: Утре отварят поне 40% от стадиона за финала

Утре ще се проведе нова среща за мерките срещу COVID-19 по стадионите. На нея се очаква властимащите да разпоредят поне 40% от капацитета на "Васил Левски" да бъде отворен за финала за купата, разбра "Тема Спорт". В момента е разрешено само 10% от съоръжението да бъде заето от публика, въпреки че за ресторантите процентът е 50. Националният стадион има капацитет от над 40 000 зрители. Очаква се феновете на ЦСКА да получат поне 9000 талона. Толкова ще бъдат дадени и на Арда, но от клуба няма да могат да продадат такава бройка. Затова е възможно част от тях да бъдат предоставени на армейците.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки