Кристъл Палас успя да обърне Астън Вила за едно полувреме (ВИДЕО)

Домакините се наложиха с 3:2

Кристъл Палас успя да обърне Астън Вила за едно полувреме (ВИДЕО)

Кристъл Палас стигна до брат и победа с 3:2 над Астън Вила в първия неделен мач от 36-ия кръг на английската Висша лига.


Въпреки че домакините изоставаха с 1:2 на почивката, те успяха да обърнат нещата в своя полза след попадения на Еберечи Езе и Мичел. Така Палас се изкачи на 13-ото място с 44 точки, докато Вила остава 11-ти с 49.


Във втората минута Джейбък Рамзи се отскубна от опеката си и стреля с глава след подаване от Уоткинс, но неточно. 5 минути по-късно Бентеке засече с глава центриране от десния фланг, но над вратата.


В 10-ата минута Холс се извиси над всички след изпълнение на корнер, но ударът му мина агонизиращо близо до дясната греда.


В 16-ата минута Оли Уоткинс се оказа непокрит в дясната част по нападението около границите на пеналтерията и потърси близкия горен ъгъл на Бътланд, но стражът демонстрира чудесния си рефлекс.


По-активните действия на Вила си оказа влияние и в следващата атака Вила поведе. Ахмед Елмохамади центрира в наказателното от дясното крило, Кейхил изчисти, но кълбото попадна право у Джон Макгин, който мигновено с хирургическа прецизност търкулна технично топката в долния ляв ъгъл за 0:1.


Анди Таузънд бе първият, който застраши вратата на бирмингамци в 24-ата минута от пряк свободен удар, но Мартинес внимаваше и плонжира отлично.


В 32-ата минута Мичел видя Бентеке в пеналта, а белгиецът се освободи по страхотен начин от защитника до себе си и прониза Мартинес с глава за 1:1.


Още в следващата атака обаче Вила върна преднината си. Кейхил допусна фатална грешка, изпускайки Уоткинс в дясната част по нападението, който погледна къде е Елгази и сложи коженото кълбо на десния му крак, а нидерландецът светкавично шутира по земя, опъвайки мрежата за 1:2.


В 59-ата минута Бентеке се оказа най-съобразителен след ъглов удар, засичайки с глава след ъглов удар, но опитът му за гол срещна напречната греда.


В 76-ата минута Заха получи на десния фланг на скорост от Езе, напредна, след което навлезе навътре и шутира, но след рикошет в Елмохамади топката влетя в близкия ъгъл на Мартинес за 2:2.


6 минути след това Еберечи Езе завъртя кълбото с десния крак, но удари горната греда.


Все пак домакините вкараха трети гол в 84-ата минута, когато след разбъркване в пеналтерията Езе подаде на Мичел, който отигра с гърди от непосредствена близост и осъществи пълен обрат.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки