Локо Пд ще се опита да си гарантира второто място още днес

"Смърфовете" приемат ЦСКА 1948

Локо Пд ще се опита да си гарантира второто място още днес

 Локомотив (Пловдив) излиза срещу ЦСКА 1948 в отложен мач от плейофите в първата шестица на efbet Лига. Срещата трябваше да се играе на 4 май, но не се състоя заради голям брой заразени с COVID-19 в състава на новака в елита. Днешният двубой е много по-важен за "смърфовете", които се нуждаят от победа, за да си осигурят второто място в крайното класиране и участие в Лигата на конференциите. 

 
Пловдивчани направиха решителна крачка към голямата си цел с победата срещу ЦСКА-София през уикенда. Два гола на Димитър Илиев донесоха успеха с 2:0 на "черно-белите", които водят с три точки пред тима на Любослав Пенев, но имат и предимство в преките двубои през редовния сезон. Това означава, че в оставащите два кръга Локомотив се нуждае от три точки, за да е недостижим на второто място. 
 
ЦСКА 1948 е на пето място в класирането, но е изиграл най-малко мачове от всички в топ 6. Нулевото равенство с Арда (Кърджали) беше последвано от зрелищно 3:3 срещу Берое. "Червените" не могат да изместят Арда от четвъртата позиция, но е и малко вероятно Берое да ги изпревари, защото заралии имат с точка по-малко, а им остава само гостуването на ЦСКА-София. 
 
ЦСКА 1948 няма загуба от Локо (Пд) през този сезон. Мачът помежду им на "Лаута" завърши 1:1. Лукас Масоеро откри за "смърфовете", а малко по-късно Момчил Цветанов си вкара автогол. В ответния двубой Ивайло Чочев реализира попадението за успеха на ЦСКА 1948 с 1:0 и прати отбора в първата шестица за сметка на Черно море. 
 
Локо (Пд) ще излезе с новите си екипи. Единственият контузен е Лукас Салинас. Тунчев ще заложи на обичайните титуляри, като атаката ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев, а тримата в защита ще са Кристиан Гомис, Лукас Масоеро и Диниш Алмейда. Наставникът на "черно-белите" беше категоричен, че няма да позволи да се стигне до подценяване. 
 
Големият отсъстващ за ЦСКА 1948 ще е Ивайло Чочев, който получи червен картон срещу Берое. Тодор Киселичков ще пусне в предни позиции Ангел Бастунов, подпомаган от Денислав Александров, Георги Русев и Марио Топузов. 
БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки