БИТКАТА ЗА КУПАТА: Ще напише ли история Арда срещу фаворита ЦСКА

Сблъсъкът започва в 19:30 часа

БИТКАТА ЗА КУПАТА: Ще напише ли история Арда срещу фаворита ЦСКА

 Довечера от 19:30 часа е финалът за Купата на България между Арда (Кърджали) и ЦСКА. Двата отбора от седмици насам се подготвят за сблъсъка, който може да осмисли целия им сезон. Ако Арда спечели, това ще е исторически първи трофей в клубната история. ЦСКА пък няма отличие от 2016 година насам, когато вдигна националната купа. През миналия сезон "червените" загубиха финала срещу Локомотив (Пловдив) и сега са пределно амбицирани да зарадват многобройните си фенове. 

 
Вчера беше решено по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" да бъдат допуснати около 22 000 зрители или 50% от капацитета на съоръжението. Това стана ясно след среща в здравното министерство, на която присъстваха изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков и тарторът на "червената" агитка Иван Велчев - Кюстендилеца. 
 
Арда стигна до последния мач, след като елиминира последователно Спартак (Варна), Етър, ЦСКА 1948 и Славия. Първият мач срещу "белите" беше в Кърджали и завърши 0:0, но в реванша отборът на Николай Киров се наложи с 1:0 благодарение на гол на защитника Алекс Петков. 
 
ЦСКА се справи на 1/16-финалите с Ботев (Ихтиман) - 5:0, след това отстрани Черно море с 3:1 и Ботев (Враца) с 4:0, а голямото изпитание беше на полуфиналите, където "червените" срещнаха Лудогорец. На "Армията" двата тима завършиха 1:1, но в Разград ЦСКА категорично надигра съперника си и след успех с 2:1 си осигури място на финала. 
 
 
До момента Арда и ЦСКА изиграха три мача помежду си през сезона. Първите два не излъчиха победител. В Кърджали домакините поведоха с гол на Светослав Ковачев (74), но Жером Синклер (84) вкара за крайното 1:1. На "Българска армия" ЦСКА излезе напред с попадение на Жорди Кайседо, но бившият футболист на "червените" Тонислав Йорданов изравни от дузпа в последните секунди. В плейофната фаза ЦСКА се наложи трудно с 1:0 у дома след късен гол на Юрген Матей. 
 
На вратата на символичния домакин Арда ще застане юношата на ЦСКА Иван Караджов. Тримата в защита ще са Милен Стоев, Алекс Петков и Пламен Крумов. Деян Лозев, Лъчезар Котев, Емил Мартинов и Александър Георгиев ще играят в средата на терена, а в предни позиции ще действат Иван Коконов, Тонислав Йорданов и възстановения от контузия Спас Делев. 
 
Под рамката за ЦСКА-София ще се завърне Густаво Бусато, а Тибо Вион ще бъде предпочетен пред Иван Турицов на десния фланг на защитата. Другите бранители на "червените" ще са Юрген Матей, Мено Кох и Брадли Мазику. Тиаго Родригес и Амос Юга ще си партнират в халфовата линия, пред тях ще играят Георги Йомов, Федерико Варела и Енрике Рафаел, а на върха на атаката ще започне Жорди Кайседо. 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки