Ливърпул удари Бърнли и се изкачи до Топ 4 (ВИДЕО)

Мърсисайдци се наложиха с 3:0

Ливърпул удари Бърнли и се изкачи до Топ 4 (ВИДЕО)

Ливърпул победи Бърнли с класическото 3:0 в двубой от 37-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Търф Моор".


Роберто Фирмино даде аванс за гостите малко преди почивката, Натаниъл Филипс удвои в 52-ата минута, а влезлият като резерва Алекс Окслейд-Чембърлейн се разписа две минути преди края.


Така със спечелените три точки мърсисайдци се изравниха с отбора на Лестър, който по-рано загуби от Челси. "Червените" обаче са с по-добра голова разлика, което към момента им отрежда четвъртото място.  ". В последния кръг Ливърпул приема Кристъл Палас и при победа по всяка вероятност ще си гарантира място в четворката и участие в следващото издание на ШЛ. Решителният фактор може да се окаже головата разлика, а "червените" имат преднина от четири гола на Лестър по този показател.


Двубоят започна силно за Ливърпул. Футболистите на Юрген Клоп стигнаха до две много чисти положения са в рамките на първите три минути. Първо Мохамед Салах бе изведен от Робъртсън в наказателното поле, но в последния момент Бен Мий успя да блокира удара на нападателя. Още в следващата си атака, Ливърпул стигна до нов шанс. Садио Мане обаче не успя да реализира от непосредствена близост, след като топката попадна в него след рикошет.


Отговорът на гостите бе отлична комбинация, при която Салах изведе Тиаго на прекрасна позиция. Бившият играч на Байерн стреля по диагонала, като топката мина встрани от вратата. Секунди по-късно Салах също пропусна добра възможност. 


Защитата на Ливърпул определено изглеждаше нестабилна, а и Алисон на няколко пъти бе близо до това да допусне грешка. В една ситуация вратарят изпусна топката в наказателното поле, но съдията отсъди нарушение на Ууд срещу него. Бразилецът се справи далеч по-добре в 39-ата минута, когато отрази удар на Макнийл. 


След добър период на Бърлни гостите взеха инициативата за последните минути на полувремето. Мане отново не успя да се възползва от добра ситуация, след като бе изведен от Салах, тъй като Тарковски се намеси блестящо в последния момент и блокира удара. Последва ъглов удар, при който Нат Филипс получи великолепен шанс да се разпише, но прати топката над вратата. Тимът на Клоп все пак успя да стигне до гол в 43-ата минута. Робъртсън бе изведен отляво от Мане и прати топката в наказателното поле, където Фирмино нахлу и прати топката в мрежата за 0:1.


Втората част започна отлично за гостите от Ливърпул. Само седем минути след подновяването на играта, футболистите на Юрген Клоп удвоиха преднината си. След атака отляво Садио Мане центрира прецизно в наказателното поле към централния бранител Натаниел Филипс, който бе оставен абсолютно непокрит. Снажният бранител стреля с глава, и въпреки че ударът бе в средата на вратата, стражът на домакините не успя да се намеси подобаващо.


В самия край на двубоя резервата Алекс-Окслейд Чембърлейн се възползва от подаване на Робъртсън и направи 3:0.


В друг мач, който се игра по същото време Уест Хем спечели гостуването си на Уест Бромич с 3:1. Домакините поведоха в резултата, благодарение на Матеуш Перейра (27), но след това "чуковете" стигнаха до обрат след попадения на Томаш Соучек (45+1), Анджело Огбона (82), Микейл Антонио (88).

УБА - Уест Хем 1:3

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки