Левски ще се опита да победи в последното си домакинство за сезона

"Сините" приемат Ботев Пд

Левски ще се опита да победи в последното си домакинство за сезона

 Тази вечер в 20:00 часа Левски приема Ботев (Пловдив) в сблъсък от 5-ия кръг на плейофа за 7-10 място в efbet Лига. "Сините" се надяват да продължат със силните си игри в плейофа и да запишат нова победа на сметката си. Те все още имат надежда да се преборят с Черно море за 7-ата позиция и за участие в баража за Лигата на конференциите. На "Герена" обаче ще трябва да стискат палци варненци да не победят в днешното си гостуване на Царско село. В противен случай те още днес ще си гарантират 7-ото място и ще обезмислят мачовете до края, включително и срещата между "сините" и "канарчетата".

 
Левски показва много по-добро лице от началото на плейофите. Макар да се раздели с голяма част от чужденците си, отборът като че ли стана по-сплотен и това си пролича и на терена. "Сините" записаха серия от 3 поредни победи и 1 равенство в последния кръг с Царско село. Точно тази силна серия позволи на отбора да се размечтае за 7-ото място и за баража за Европа. Лошото е обаче, че на "Герена" не могат да разчитат само на себе си, а трябва да чакат и грешка на основния си конкурент Черно море.
 
 
В същото време Ботев пристига на "Георги Аспарухов" в не особено добро състояние на духа. Пловдивчани не се борят за нищо и ще играят единствено за честта си. Отборът обаче едва ли ще има особено добро настроение преди днешната среща, след като се намира в сериозна дупка от 7 поредни мача без победа. Равенствата с Царско село и Черно море в последните два кръга са малка стъпка в правилната посока, но едва ли топлят особено привържениците на "жълто-черните". За сметка на това, ако те запишат победа днес, това със сигурност ще е добър знак.
 
Статистиката показва, че Левски има сериозно предимство в досегашните си срещи с Ботев. Столичани могат да се похвалят със 77 успеха и 40 загуби, като 23 срещи са завършили наравно. През този сезон обаче силите са напълно изравнени, като "Канарчетата" спечелиха първия сблъсък в Коматево с 2:1, след това срещата на "Георги Аспарухов" завърши 2:2, а последният двубой от плейофите бе на сметката на "сините" с 1:0 като гост.
 
Живко Миланов
Живко Миланов отново ще изведе Левски в този мач вместо Славиша Стоянович. Той не може да използва единствено Симеон Славчев. Очаква се наставникът да пусне на терена Микулич на вратата и пред него в защита Найденов, Атанасов, Монсалве и Галчев. Райнов и Юруков ще си партнират в средата на терена, а Михайлович и Димитров ще бъдат на двете крила. Марин Петков ще изпълнява ролята на плеймейкър, а в атака ще действа Краев.
 
 
В същото време в Ботев ще липсват контузените Неделев и Тонев. Наставникът Азрудин Валентич вероятно ще заложи на Георгиев под рамката и в отбрана Филипов, Младеновски, Генев и Конате. Шоколаров и Еспиноса ще са двойката опорни халфове, а Рабей ще бъде пред тях като плеймейкър. Току и Маркиньос ще действат по крилата, а в атака ще започне Илиев.
Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки