ТЪЖЕН КРАЙ! Левски падна в последния мач за сезона на Герена (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пд) взе трите точки с два бързи гола след почивката

ТЪЖЕН КРАЙ! Левски падна в последния мач за сезона на Герена (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) победи с 2:1 Левски като гост от петия плейофен кръг в efbet Лига. "Сините" намекнаха в началото на срещата, че може да стигнат до четвъртата си победа в група А на втората осмица, но вместо това след почивката получиха два бързи гола и записаха първата си загуба след разделянето на шампионата.

Това е исторически успех за Ботев (Пловдив), тъй като "канарчетата" стигнаха до първата си победа на "Герена" от 30 години насам.

Домакините стартираха агресивно и това им донесе ранни поводи за радост. В 4-ата минута Здравко Димитров центрира на близката греда, където Мартин Петков от трудна позиция нанаесе техничен изстрел, който попадна в десния страничен стълб, а Живко Атанасов бе на точното място и реализира отблизо.

Гостите опитаха да реагират мигновено и пренесоха играта в половината на "сините". В 8-ата минута "жълто-черните" организираха добра атака. Маркиньос подаде към Емануел Току в наказателното поле, след което крилото нанесе изстрел, но се получи рикошет, който залъга Николай Михайлов и топката премина опасно над напречанта греда. След изпълнението на ъгловия удар Мишел Еспиноса стреля с глава, но много неточно.

В следващите минути двата тима продължиха с високото темпо, но Николай Михайлов и Георги Аргилашки не бяха застрашени. "Канарчетата" продължиха да упражняват висока преса, което създаваше проблеми за "сините", но защитата на домакините не допусна да се стигне до опасност пред вратата им. В 18-ата минута Реда Рабей изведе Джонатан зад гърба на защитата на Левски, но Начо Монсалве с великолепен шпагат предотврати опасността.

Левски успя да отговори на агресията на гостите и в 24-ата минута Патрик-Габриел Галчев проби отлично по левия фланг, след което подаде по земя в наказателното поле, където Андриан Краев овладя с гръб към вратата, след което се завъртя и шутира, но топката премина покрай десния страничен стълб. 

В 32-ата минута гостите организираха скоростна контраатака, след като Андриан Краев реши да нанесе изстрел, вместо да комбинира с някои от своите съотборници. Атанас Илиев се пребори на границата на наказателното поле с Начо Монсалве. Нападателят остана сам срещу вратаря и нанесе мощен изстрел, но капитанът на "сините" великолепно спаси с една ръка.

"Сините" трайно се настаниха в половината на гостите и на три пъти застрашиха вратата на Георги Аргилашки. От своя страна "жълто-черните" се стремяха да организират бързи контраатаки.

"Жълто-черните" стартираха агресивно втората част и успяха да възстановят равенството. Реда Рабей центрира от ъглов удар, след което се получи разбъркване в наказателното поле на "сините" и Емануел Току се възползва от това и с изстрел в близкия ъгъл изравни.

Три минути по-късно "канарчетата" повториха упражнението, което отново доведе до попадение във вратата на Николай Михайлов. Реда Рабей центрира от корнер, отбраната на домаините отново не бе добре подредена и Емануел Току с изстрел в десния ъгъл реализира второто си попадение.

В 60-ата минута Мартин Петков стреля от дистанция, но Филип Филипов блокира изстрела и Георги Аргилашки улови без проблеми.

Шест по-късно гостите организираха добра атака отдясно. Джонатан центрира остро по земя в наказателното поле, където Атанас Илиев опита да играе с топката, но Николай Михайлов улови. "Сините" отговориха в следващата атака. Мартин Петков задържа и подаде към Радослав Цонев на границата на наказателното поле, след което халфът нанесе изстрел в долния десен ъгъл, но Георги Аргилашки решително изби, а след това удар на Андриан Краев бе блокиран.

Така Левски остана втори в група А с 38 точки, зад тях е Царско село с 37, а Ботев (Пловдив) е последен с 29 пункта.

Левски - Ботев (Пловдив) 1:2
1:0 Атанасов 4
1:1 Току 46
1:2 Току 49

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Атанасов, Райнов, Найденов, Димитров, Начо Монсалве, Галчев, Мартин Петков, Марин Петков, Краев, Михайлович

Ботев (Пд): Аргилашки, Джонатан, Конате, Генев, Мартинс, Илиев, Еспиноза, Току, Рабей, Роботов, Филипов



90 - Край на мача!

82 - Нов удар на Ботев след корнер, но Атанас Илиев не затрудни Михайлов

69 -  Радослав Цонев стреля към десния ъгъл много опасно, но Аргилашки изби в ъглов удар. 

61 - Мартин Петков опита изстрел от дистанция, но Аргилашки без проблем улови.

51 - Живко Атанасов за малко да си отбележи автогол, след като сложи крак на топка, центрирана отляво, но за негово щастие тя излезе в корнер

49 - ГООООЛ за Ботев (Пловдив)! Сценарият се повтори отново, след като "сините" изчистиха лошо топката след корнер и Току връхлетя върху нея с втори точен изстрел в мрежата на Левски!

46 - ГОООЛ за Ботев (Пловдив)! Емануел Току получи топката след корнер и с премерен изстрел прониза Михайлов в десния ъгъл, като вратарят нямаше как да реагира, тъй като имаше лимитирана видимост към ситуацията

46 - Начало на второто полувреме!

45 - Край на първата част

43 - Михайлов отново с ключова намеса, след като улови центриране пред него, което можеше да бъде засечено!

32 - Атанас Илиев остана очи в очи с Николай Михайлов, но стражът на "сините" успя с една ръка да направи страхотно спасяване!

27 - Мартин Петков стреля от границата на наказателното поле право в ръцете на Аргилашки

23 -  Здравко Димитров центрира от корнер, но Аргилашки без проблем улови. Минута след това Андриан Краев имаше хубав шанс да удвои преднината на Левски, но стреля над вратата. 

18 - Начо Монсалве отне чисто топката от Джонатан Перейра, но бразилецът остана да лежи на земята, което наложи влизането на медицинския екип на Ботев на терена.

9 - Маркиньос бе блокиран от Живко Атанасов и топката мина над вратата на Ники Михайлов. 

4 - ГООООЛ за Левски! "Сините" излизат напред в резултата, след като Мартин Петков засече топката от корнер, тя се отби от страничната греда и Живко Атанасов беше на правилното място да направи добавката 

1 - Начало на мача

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

Филип Филипов: Феновете трябва да са на стадиона

Шефът на ЦСКА на среща със СДВР

Възраждане 2020 докосва титла след разгром над Септември

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки