В ПЛОВДИВ: Ботев разби обезкървения Царско село и заби пет гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Току продължава с головете, Атанас Илиев също се разписа в головата фиеста

В ПЛОВДИВ: Ботев разби обезкървения Царско село и заби пет гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) постигна най-изразителната си победа през сезона в efbet Лига, след като в последния кръг разби с 5:0 Царско село като домакин. 

"Канарчетата" изиграха може би най-силния си мач в офанзивен план и заслужено стигнаха до толкова солиден успех.

В началните минути Ботев Пловдив владееше повече топката, докато Царско село се бе прибрал в собствената половина. Първата сериозна голова възможност се откри пред „канарчетата“ в 14-ата минута. Филип Филипов получи на десния фланг и центрира по земя. Атанас Илиев изпревари противник и стреля, но Михаил Иванов спаси, а защитник на гостите изчисти пред погледа на нападателя.

В средата на първата част Михаил Иванов не се намеси убедително при центриране отдясно. Той изпусна топката, а Атанас Илиев получи шанс да стреля с глава. Капитанът на пловдивчани обаче не намери целта.

В 32-рата минута „жълто-черните“ излязоха напред в резултата. Славчо Шоколаров центрира в наказателното поле от пряк свободен удар. Атанас Илиев игра с глава, но не насочи топката към вратата. Михаил Иванов и Ивайло Марков не се разбраха. Защитникът изчисти, но нескопосано. Наско Илиев получи нова шанс да стреля и този път реализира, мушвайки топката между краката на Дилян Георгиев. Това бе и последната по-интересна ситуация през първата част, а развръзката остана за второто полувреме.

В началните секунди на втората част Маркиньос получи възможност да удвои преднината на домакините. Той бе изведен зад защитата на Царско село, овладя топката и шутира, но твърде слабо. Михаил Иванов улови без никакви затруднения. Две минути по-късно Славчо Шоколаров си освободи пространство и шутира от дистанция, но над напречната греда.

В 50-ата минута Християн Чипев пробва късмета си отдалеч, но и той не бе точен. Три минути по-късно Маркиньос проби отдясно и нахлу в наказателното поле. Неговият изстрел бе блокиран от защитник. Топката попадна в Емануел Току, който без да се бави шутира на свой ред, но на сантиметри покрай десния страничен стълб.  

Три минути по-късно Маркиньос проби отдясно и нахлу в наказателното поле. Неговият изстрел бе блокиран от защитник. Топката попадна в Емануел Току, който без да се бави шутира на свой ред, но на сантиметри покрай десния страничен стълб.  

В 58-ата минута „канарчетата“ удвоиха преднината си. Току намери Мишел Еспиноса, който продължи към Маркиньос. Бразилецът стреля от дъгата на наказателното поле. Топката се отби от дясната греда, рикошира в главата на Михаил Иванов и попадна в мрежата – 2:0.

Секунди по-късно Атанас Илиев бе изведен сам срещу Иванов. Стражът на „царете“ много търпеливо издебна точния момент, за да се хвърли в краката на нападателя и да избие.

В 63-тата минута Славчо Шоколаров бе оставен сам на далечната греда. Той засече с глава центриране в наказателното поле, но топката се отби от левия страничен стълб и излезе в аут. Натискът на Ботев Пловдив продължаваше. Минута по-късно Филип Филипов копна елегантно и потърси Атанас Илиев. Капитанът на домакините се размина с топката, която стигна до Мите Цикарски. Неговият удар от чиста позиция обаче премина покрай вратата.

В ответната атака Лесли Деса поведе с глава и преодоля Виктор Генев. Последва удар, който не намери целта. В 68-ата минута Реда Рабей направи резултата класически. Французинът получи голямо свободно пространство. Той си нагласи топката на десния крак и шутира в долния ляв ъгъл. Михаил Иванов не бе подготвен и не успя да се намеси.

В 80-ата минута Славчо Шоколаров елегантно преодоля Алекс Любенов и центрира в наказателното поле. Атанас Илиев изпревари противников защитник и стреля от близко разстояние. Топката се отби от лявата греда и излезе в аут.

В 88-ата минута Емануел Току покачи на 4:0 със страхотно изпълнение. Той получи след изпълнение на ъглов удар и технично завъртя топката в мрежата. Михаил Иванов бе абсолютно безпомощен в ситуацията.

Секунди по-късно Салиф Сисе също записа името си сред голмайсторите. Влезлият от резервната скамейка футболист бе изведен зад защитата на „царете“ и с плътен завършващ удар оформи крайния резултат. Получи се лек рикошет в крака на бранител, който заблуди Иванов.


Ботев (Пд) - Царско село 5:0
1:0 Атанас Илиев 32
2:0 Иванов 58 (автогол)
3:0 Рабей 68
4:0 Току 88
5:0 Сисе 90

Стартови състави:

Ботев (Пд): Аргилашки, Младеновски, Мартинс, Илиев, Шоколаров, Бонев, Току, Рабей, Работов, Цикарски, Филипов

Царско село: Иванов, Кавдански, Марков, Георгиев, Любенов, Лесли Де Са, Попадийн, Денков, Чипев, Роси, Манев

Нанвков: Ще променим начина на игра

Изгледах много мачове от трибуните, призна асистентът на Белчев

Рикардиньо бяга от Левски

Вижте подробности

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Вижте условието Стамен Белчев да остане треньор на ЦСКА

Ако спечели Купата

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Сърбин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки