В МАЧ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА "ТИЧА": Божинов донесе победа на Левски след обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Моряците" мислеха повече за баража с Арда, спестиха червен картон на Ради Цонев

В МАЧ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА "ТИЧА": Божинов донесе победа на Левски след обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски стигна до изстрадан успех с 2:1 при гостуването си на Черно море от последния кръг на плейофите в efbet лига. "Моряците" имаха тотално превъзходство преди почивката, но вкараха само веднъж. В герой за столичани отново се превърна вратаря Николай Михайлов, който беше подложен на непрестанен обстрел. След почивката в игра за Левски се появиха близнаците Цоневи. Именно единият от тях - Радослав изравни. Накрая друга резерва Валери Божинов донесе успеха на "сините". Домакините сякаш мислеха повече за баража с Арда, който може да ги класира за Европа, след като вече си бяха осигурили седмото място.
 
 
Черно море започна по-активно и опасностите пред вратата на Николай Михайлов не закъсняха. В третата минута удар на Стефан Велев мина над вратата. Секунди след това Виктор Попов центрира в наказателното поле на Левски, където Исмаил Иса надскочи Начо Монсалве и нанесе удар с глава, но право в ръцете на стража на "сините".
 
Левски отговори в осмата минута, когато Здравко Димитров засече с глава центриране на Найденов, а ударът му мина встрани от вратата. 
 
 
Домакините продължиха да натискат и в 14-ата минута Файсел Касми получи отличен пас от Исмаил Иса, но изстрелът му беше отразен от Михайлов. Последва ново спасяване на вратаря на Левски. Този път той се справи с шут на Мартин Дичев. 
 
В 18-ата неизбежното се случи - Черно море поведе в резултата с гол на Васил Панайотов, който вкара от границата на наказателното поле, след като преди това Галчев и Михайлов бяха успели да се справят с Касми. 
 
Топовен шут на Исмаил Иса в 27-ата минута беше спасен от Михайлов. Пет по-късно Леандро Андраде стреля над вратата на "сините". В 40-ата Камси пропусна златна възможност да увеличи аванса на домакините. Белгиецът беше изведен от Андраде сам срещу Михайлов, но не успя на уцели вратата.
 
 
В началните минути на втората част варненци отново владееха инициативата и в 53-ата минута Касми намери в наказателното поле Андраде, който обаче застъпи топката и тя остана за Виктор Попов, който нанесе силен удар, но Михайлов спаси.
 
Първият точен удар във вратата на Черно море дойде в 66-ата минута. Отправи го Борислав Цонев, който се опита да изненада Иван Дюлгеров от пряк свободен изстрел, но вратарят спаси. Пет след това Левски изравни. Радослав Цонев изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и прониза Иван Дюлгеров за 1:1.
 
 
Малко след това съдията имаше всички основания да изгони голмайстора на "сините", който удари без топка Васил Панайотов. Ивайло Стоянов обаче само жълт картон на халфа. В 80-ата минута Николай Михайлов беше заменен от юношата Пламен Андреев. Капитанът на "сините" беше изпратен с аплодисменти от гостуващите фенове. Това беше последния, засега, мач на бившия национал на вратата на Левски. 
 
В 84-ата Васил Панайотов отправи изстрел от границата на наказателното поле, но Пламен Андреев спаси. В 89-ата Валери Божинов с глава донесе успеха на Левски във Варна – 2:1. Нападателят също е на изхода на "Герена". Договорът му изтича, а не му е предложен нов.
 
 
ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ 1:2
1:0 Панайотов (18)
1:1 Р. Цонев (65)
1:2 Божинов (89)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов, 8. Емил Янчев, 32. Мартин Дичев, 29. Файсел Касми, 77. Стефан Велев, 7. Родриго Вилела, 71. Васил Панайотов, 15. Леандро Андраде, 9. Исмаил Иса
 
ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов, 6. Ивайло Найденов, 11. Здравко Димитров, 19. Билал Бари, 20. Начо Монсалве, 22. Патрик-Габриел Галчев, 27. Асен Митков, 41. Георги Александров, 79. Мартин Петков, 88. Марин Петков, 91. Драган Михайлович

 

90+5 - Край на мача! 

 

89 - ГООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Валери Богинов вкара с глава след центриране на Здравко Димитров!

 

84 - Пламен Андреев спаси шут на Панайотов 

 

80 - Николай Михайлов беше заменен от юношата Пламен Андреев. Капитанът на "сините" беше изпратен с аплодисменти от гостуващите фенове. Това по всяка вероятност беше последния мач на бившия национал на вратата на Левски

 

76 - Ивайло Найденов центрира отляво, Дюлгеров пръв стигна до топката и изби 

 

72 - Съдията имаше всички основания да изгони Радослав Цонев, който удари без топка Васил Панайотов. Ивайло Стоянов обаче само жълт картон на халфа

 

69 - ГООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Радослав Цонев изпълни перфектно пряк свободен удар и възстанови равенството - 1:1

 

66 - Борислав Цонев стреля директно от фаул, но Иван Дюлгеров се намеси отлично

 

53 - Касми намери в наказателното поле Андраде, който обаче застъпи топката и тя остана за Виктор Попов, който нанесе силен удар, но Михайлов спаси

 

46 - Начало на второто полувреме

 

45+1 - Край на първото полувреме

 

40 - ПРОПУСК НА КАСМИ! Белгиецът беше изведен от Андраде сам срещу Михайлов, но не успя на уцели вратата 

 

32 - Далечен изстрел на Леандро Андраде мина над вратата на "сините"

 

27 - Топовен шут на Исмаил Иса беше отразен от Михайлов

 

18 - ГООЛ ЗА ЧЕРНО МОРЕ! Касми получи извеждаш пас, но беше изпреварен от Галчев, който чукна топката към Михайлов, който изби, а при добавката Панайотов не сбърка - 1:0 

 

15 - Вратарят на Левски се справи и с шут на Мартин Дичев. Асистенцията отново беше на Иса
 
 
14 - Исмаил Иса получи отляво и потърси Файсел Касми в наказателното поле. Белгиецът стреля от движение но Михайлов спаси. 

 

8 - Здравко Димитров засече с глава центриране на Найденов, а ударът му мина встрани от вратата

 
 
4 - Виктор Попов центрира в наказателното поле на Левски, където Исмаил Иса надскочи Начо Монсалве и нанесе удар с глава, но право в ръцете на Николай Михайлов
 
 
3 - Центриране отдясно стигна до Мартин Дичев, който остава за Стефан Велев и той опита удар, който обаче мина над вратата на "сините"
 
 
1 - Начало на мача

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки