Милан и Ювентус успяха за Шампионската лига! Наполи потъна в сълзи срещу Верона! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Драматичен последен 38-ми кръг на Серия А донесе много емоции и радост в Милано и Торино

Милан и Ювентус успяха за Шампионската лига! Наполи потъна в сълзи срещу Верона! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милан и Ювентус ще участват в следващото издание на Шампионската лига! Двата колоса стигнаха до успехи срещу Аталанта и Болоня и след грешната стъпка на Наполи срещу Верона, си гарантираха място в топ 4. 

Миланският гранд имаше нужда от две дузпи в края на двете полувремена, за постигнат значимия успех, с който финишираха на второто място. 

Ювентус пък отнесе Болоня с 4:1 и направи това, което се изискваше от него и очаквайки грешна стъпка от Милан или Наполи докача своя шанс, след като "пертенопеите" завършиха 1:1 срещу Верона.

В Бергамо Милан стартира по-добре срещата и още в четвъртата минута Алексис Салемакерс стреля от далечно разстояние, но топката премина над вратата. В 19-ата минута Берат Джимсити засече с глава центриране от фал, но неточно.

Пет минути преди края на първата част обаче Милан получи право да изпълни дузпа. Тогава Тео Ернандес нахлу в наказателното поле, двама играчи на Аталанта се опитаха да му отнемат топката, а единият от тях Йоаким Меле влезе остро в краката на левия бек и съдията отсъди наказателен удар. Зад топката застана Франк Кесие, който не сбърка за 0:1 в 43-ата минута.

Домакините притиснаха съперника си в началото на второто полувреме. В 57-ата минута Дуван Сапата отправи опасен изстрел по земя към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб. В 66-ата минута Джанлуиджи Донарума улови изстрел от границата на наказателното поле на Руслан Малиновски. Три минути по-късно Рафаел Леао бе изведен сам срещу Пиерлуиджи Голини. Португалецът елегантно копна топката над вратаря, но след това кълбото срещна десния страничен стълб.

Бергамаските продължиха да бъдат по-активния тим и притиснаха "росонерите" в собствената им половина. В 82-ата минута Луис Муриел получи на добра позиция, но изстрелът му премина над вратата.

Дълбоко в добавеното време на двубоя Милан получи правото да изпълни втора дузпа, след като Хакан Чалханоглу стреля в ръката на Робин Госенс и главният съдия Маурицио Мариани посочи бялата точка. След решението на рефера, играчи от двата отбора се спречкаха, което доведе до червен картон за Мартен Де Роон. Отново Франк Кесие застана зад топката и с изстрел в левия ъгъл реализира. 

По същото време в Болоня Ювентус стартира ударно срещата. Още с една от първите си атаки те откриха резултата в шестата минута. Алваро Мората успя да достигне до топката на аутлинията и комбинира с Деян Кулушевски. Шведът продължи към Адриен Рабио, който шутира, но топката се отби в напречната греда. Там обаче на точното място беше Федерико Киеза, който овладя топката пред вратата и отблизо реализира - 0:1.

В 29-ата минута Юве стигна до втори гол. Пауло Дибала показа своята магия, като направи впечатляващ пробив в наказателното поле, премина като на шега играч на домакините, елегантно прехвърли вратаря и сложи топката на главата на Алваро Мората, който вкара на празната врата за 0:2.

В 45-ата минута „биаконерите“ отбелязаха и трети попадение- Те организираха чудесна атака, при която Киеза подаде елегантно с пета на Кулушевски, който пък изведе Адриен Рабио само срещу вратаря Лукаш Скорупски, а французинът не сбърка и оформи класиката - 0:3.

Болоня много бързо можеше да се върне в мача, като още в първите секунди на втората част организираха скоростна атака, при която Родриго Паласио отбеляза елегантно, но бе в засада и голът бе отменен.

В 48-ата минута обаче „биаконерите“ стигнаха и до четвърто попадение. Мората получи дълъг пас, справи се с прекия си пазач и със силен удар по земя прати топката във вратата, след недобра намеса на Скорупски. Първоначално имаше съмнения за засада, но положението бе проверено със системата ВАР, която потвърди, че голът трябва да бъде зачетен - 0:4.

В 73-ата минута резервата Паоло Фараго получи на добра позиция в наказателното поле, но ударът премина покрай вратата. Пет минути след това Дибала стреля по земя от дистанция, но ударът му не затрудни Скорупски. Пет минути преди края на срещата Болоня стигна до почетно попадение. Домакините направиха продължителна атака, при която Паласио опита нещо като удар от воле, но се получи по-скоро пас за Рикардо Орсолини, който отблизо прониза Пинсолио за 1:4.

Сълзите бяха в Наполи, където местните любимци завършиха наравно 1:1 срещу Верона. През първата част нито един от двата отбора не сътвори нещо опасно и интересно пред вратата на съперника.

Гостите от Верона не играеха за нищо, но Наполи гонеше задължителна победа, с която да си осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон за сметка на Ювентус. 

В 33-ата минута Лоренцо Инсиние опита удар, с който да затрудни стража на гостите, но прати топката в аут. 

В 42-ата минута Калинич стреля отблизо, но топката се отби в защитник на Наполи.

В 61-вата минута, след центриране от корнер и разбъркване, топката попадна на крака на Рахмани, който прати топката във вратата на Пандур. 

Само осем минути след това обаче гостите изравниха. Хисай сбърка в защита и Давиде Фараони се възползва по най-добрия начин от това, пращайки топката във вратата на Мерет за 1:1. 

Аталанта - Милан 0:2

Наполи - Верона 1:1

Специя - Рома 2:2

Торино - Беневенто 1:1

Сасуоло - Лацио 2:0

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки